Teknoloji

İtalya Apple ve Amazon hakkında soruşturma başlattı

apple italya

İtalya, Apple ve Amazon hakkında tekel soruşturması başlattı. Reuters’in haberine göre, soruşturma kapsamında iki şirketin Apple ve Beats ürünlerinin satışı konusunda Apple’ın resmi programına katılmayan satıcıları engelleyip engellemediği incelenecek.

Bu hafta başlayan soruşturma kapsamında hem Apple’ın hem de Amazon’un İtalya’daki ofislerinde arama yapıldı. Amazon tarafından konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada, şirketin yetkililerle tam bir iş birliği içinde olduğu belirtildi.

Apple ve Amazon’un ilk kez bu tarz bir soruşturmayla karşı karşıya kalmadıklarını hatırlatmakta fayda var. ABD’de Apple ve Amazon’un yanı sıra Facebook ve Google gibi şirketlerin de dahil olduğu büyük bir tekel soruşturması yürütülüyor. Büyük teknoloji şirketlerinin CEO’larının bu soruşturma kapsamında 27 Temmuz’da ABD Kongresi’nde ifade vermesi bekleniyor.

Apple, Apple Pay ve App Store nedeniyle Avrupa Birliği’nin tekel soruşturmasıyla da uğraşıyor. Avrupa Birliği’nin satıcı verileri nedeniyle Amazon hakkında da bir tekel soruşturması başlatabileceği söyleniyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Google aleyhinde de bu yıl içinde yeni tekel davaları açılabilir. Facebook ise hem İngiltere’de hem de ABD’de soruşturmadan geçiyor. Kısacası Apple ve Amazon’un bu konuda yalnız olmadığını söylemek gerekiyor.

Apple, İtalya tarafından başlatılan yeni soruşturma konusunda şimdilik açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER