Teknoloji

Facebook iOS uygulaması kamerayı kullanıcıdan habersizce açıyormuş

facebook haber kaynağı

Facebook’un iOS uygulamasının bazı durumlarda kullanıcının bilgisi dahilinde olmadan kamerayı arka planda etkinleştirdiği ortaya çıktı. Facebook ise, The Verge sitesine gönderdiği açıklamada bu sorunların çözümü için hazırladığı bir güncellemeyi Apple’a gönderdiğini kaydetti.

Bu durumun varlığını gösteren birkaç farklı olay rapor edildi. Bir kişi, telefonunu dikeyden yataya çevirirken, videonun arkasında Facebook Hikayeleri için kamera arayüzünün açık olduğunu farketti. Daha sonra cihazı yeniden çevirdiğinde, uygulama doğrudan Hikayeler kamerasında açıldı. Aşağıdaki tweet bunun örneğini açık şekilde gösteriyor.

https://twitter.com/neo_qa/status/1190639141979140097

Bir başka örnekte ise, uygulamada fotoğrafı görüntülerken ve hafifçe sürüklediğinizde, ekranın sol kenarında aktif şekilde görünen kamera vizörünü görmeniz mümkün olabiliyor. Bunun da tweet ile paylaşılmış bir kanıtı mevcut.

Yukarıdaki tweetin sahibi, bu sorunu beş farklı iPhone modelinde yeniden üretmeyi başardığını söylüyor. Bu cihazların hepsi de iOS 13.2.2’de, yani en son sürümde çalışıyor. Ancak iOS 12 ile çalışan iPhone’larda buna rastlayamadığı de belirtiliyor.

Facebook ise konuyla ilgili açıklamasında, bunun bir hatadan kaynaklandığını, 8 Kasım’da yayınlanan uygulama güncellemesiyle birlikte istemsiz şekilde ortaya çıktığını, çözüm için Apple’a düzeltmenin yollandığını belirtti. Ayrıca şirket, bu hata nedeniyle siteye yüklenen herhangi bir fotoğraf veya videonun olmadığını da belirtti.

Her ne kadar bu sorunlar çözülecek gibi görünse de, kullanıcıların uygulama içinde kamera vizörünü istemsiz biçimde görmesi iyi bir durum değil. Kullanıcılar uzun zamandır Facebook’un konuşmaları gizlice dinlediğinden şüpheleniyor. Kazara bile olsa da, kendiliğinden açılan bir kamera arayüzü, endişeleri daha da alevlendirecektir. Facebook bir güncelleme yayınlayıncaya kadar bu uygulamanın kameraya erişimini kısıtlamanız iyi bir çözüm olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER