Teknoloji

Elon Musk: SEC istediğim tweeti yazmamı engelleyemez

twitter elon musk

Elon Musk, bundan kısa bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bir uzlaşma anlaşması yapmıştı. Söz konusu anlaşmanın Tesla CEO’sunun Twitter kullanım alışkanlıklarını değiştirmesi beklense de, eksantrik milyarder kimsenin kendisinin Twitter kullanımına sansür getiremeyeceğini ifade etti.

Musk ve SEC arasında uzlaşma anlaşması yapılmasını gerektiren süreç, Musk’ın Tesla’yı borsadan çekmeye yönelik fikirlerini Twitter hesabı aracılığıyla paylaşmasıyla başlamıştı. Bu düşüncesinden vazgeçen eksantrik milyarder, daha sonrasında SEC tarafından sahtecilikle suçlanmıştı. Sonunda taraflar arasında varılan uzlaşma çerçevesinde Musk Tesla’nın yönetim kurulu başkanlığını bırakmış ve kendisinin iletişim yöntemleri için ek kontrol ve prosedürler uygulanmasına hükmedilmişti.

ABD’de yayınlanan 60 Minutes (60 Dakika) programına konuk olan Musk, iletişim yöntemlerine uygulanacak ek kontroller konusuna açıklık getirdi. Tesla CEO’su sadece şirket hisselerinde dalgalanma yaratabilecek konulardaki tweetleri için söz konusu ek kontrollerin geçerli olduğunu belirtti.

Musk, programın sunucusu Lesley Stahl’ın konuyu biraz daha açma çabası üzerine konunun sadece borsayla ilgili paylaşımları üzerine olduğunu hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı: “Tabii ki, sadece Tesla’yla ilgili paylaşımlarım söz konusu. Aksi takdirde ortaya ABD Anayasası’nın birinci ek maddesi olan ifade özgürlüğüne aykırı bir durum çıkar.”

SEC’ye yüklenmeyi de sürdüren eksantrik milyarder, komisyona saygı duymadığını da bir kez daha dile getirdi.

SEC ile yapılan anlaşmaya uyma sebebinin yasalara duyduğu saygı olduğunu söyleyen Elon Musk, yönetim kurulu başkanlığına Robyn Denholm‘u de bizzat kendisinin seçtiğini ifade etti. Tekrar Tesla’nın yönetim kurulu başkanı olmayı istemediğini söyleyen Musk, tercihinin hiçbir unvan sahibi olmamaktan yana olduğunu dile getirdi.

Elon Musk, röportajda çok tartışılan canlı yayında esrar kullanma konusu hakkında da konuştu. Esrarlı sigara kullanmadığını podcast’i izleyen herkesin anlayabileceğini söyleyen Musk, esrar veya diğer sigara türlerini içmeyi bilmediğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER