Teknoloji

Elon Musk canlı yayında esrar içti, Tesla hisseleri değer kaybetti

elon musk

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, komedyen Joe Rogan’ın YouTube üzerinden de canlı olarak yayınlanan podcast’ine konuk oldu. Eksantrik milyarder, program sırasında beklenmeyen bir hareket yaparak esrar sarılmış bir sigara içti.

Öncelikli olarak Rogan’ın programının ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kaydedildiğini ve bu eyalette esrar kullanımının yasal olduğunu belirtmek gerekiyor. Program sırasında teknolojik inovasyon ve kamuoyu önündeki algısı hakkında konuşan Musk, Rogan tarafından kendisine uzatılan esrarlı sigarayı “Sonuçta yasal, değil mi?” diyerek kabul etti.

Musk’ın bu hareketi yasalara aykırı olmasa da, ortaya çıkan tablo Tesla yatırımcılarının pek hoşuna gitmemiş gibi görünüyor. Şirketin hisselerinin programın ardından yüzde 9 oranında değer kaybetmesi de hissedar tepkisinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Ancak BBC’de yer alan bir analize göre, Tesla hisselerinde yaşanan düşüşün tek sebebi Musk’ın canlı yayında esrar içmesi değil. Kısa bir süre önce Tesla’nın bir üst düzey yöneticisi, şirketin kamuoyu tarafından fazla “didik didik edilmesinden” duyduğu rahatsızlığı belirtmiş ve şirketten ayrılmıştı. Bu ayrılığın da şirkete olan yatırımcı güvenini sarstığı belirtiliyor.

Elon Musk geçtiğimiz ay Tesla’yı borsadan çekmeyi planladığını Twitter üzerinden açıklamış, ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti. Musk, daha sonra The New York Times’a verdiği röportajda Tesla’yı borsadan çekme konusunda tweetler atarken esrar kullanmadığını dile getirmişti. Eksantrik milyarder aynı röportajda hafta 120 saat çalıştığını ve sakinleştirici kullandığını da belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER