ManşetlerUlaşım

Tesla borsadan çekilmeyecek

tesla model 3

teslaElektrikli otomobil pazarının en popüler üreticisi Tesla, halka açık bir şirket olmaya devam edecek. Şirketin kurucusu ve CEO’su Elon Musk ile bir araya gelen hissedarlar, Musk’ı Tesla’yı borsadan çekmemesi konusunda ikna etmeyi başardı.

Tesla’nın internet sitesinde Musk’ın imzasıyla yayınlanan açıklamada, şirketin halka açık tutulması kararının hissedarlardan gelen geri bildirimler doğrultusunda alındığı belirtildi. Özellikle kurumsal yatırımcıların borsada işlem görmeyen bir şirkete yatırım yapma konusunda ciddi kısıtılamalara maruz kalmasının bu kadarda etkili olduğu ifade edildi.

Musk’ın geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirilen Tesla yönetim kurulu toplantısında şirketi borsada tutma kararını açıkladığı ve kurulun da bu kararı onayladığı belirtildi. Musk pek çok hissedarın şirket borsadan çekilse bile yola devam edeceğini, ancak buna rağmen kendisine “Lütfen bunu yapma” denildiğini dile getirdi.

Elon Musk, Tesla için aldığı son karara varırken Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Silver Lake gibi yatırım şirketleriyle çalıştığını ve tüm seçenekleri değerlendirdiğini belirtti. Yatırımcılarla da konuştuğunu söyleyen Musk, geri bildirimler sonucunda mevcut yapıyı korumanın en iyi çözüm olduğu fikrine ulaştığının altını çizdi. Eksantrik milyarderin karar değişikliğinin ABD’nin piyasa düzenleme kurulu SEC tarafından nasıl değerlendirileceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER