Ulaşım

Elon Musk Tesla’yı borsadan çekmeyi planlıyor

elon musk tesla

elon musk teslaTesla CEO’su Elon Musk, dün attığı bir tweetle şirketi borsadan çekmeyi planladığını açıklamıştı. Musk paylaşımında bunun için gerekli fonun hazır olduğu bilgisini vermeyi de ihmal etmemişti. Söz konusu plan için yatırımcı desteğinin de hazır olduğu belirtilirken, Elon Musk Tesla çalışanlarına da konuya ilişkin olarak bir e-posta gönderdi.

Söz konusu e-posta, Tesla’nın internet sitesi aracılığıyla kamuoyuyla da paylaşıldı. Konuya ilişkin nihai kararın henüz verilmediğini belirten Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bunun hissedar onayına bağlı olduğunu ifade etti.

Şirketi borsadan çekmenin Tesla’ya faaliyetlerini sürdürmesi için en iyi ortamı sağlayacağını belirten CEO, kararın altındaki gerekçeyi şu sözlerle açıkladı: “Halka açık bir şirket olarak hisselerimizde zaman zaman dalgalanmalar yaşanıyor. Bu da aynı zamanda şirket hissedarı olan tüm çalışanların dikkatini ciddi biçimde dağıtabiliyor. Borsada işlem görmek bizi çeyrek sonuçlarının da baskısı altına alıyor. Bir çeyrek için doğru olan bir hareket, uzun vadede şirketin yararına olmayabiliyor. Buna ek olarak, şirket hisseleri üzerinden para kazanmak isteyen çok sayıda aracı da bulunuyor. Bu da hisselerin sürekli olarak saldırıya uğramasına neden oluyor.”

Musk, CEO’su olduğu bir diğer şirket olan ve hisseleri borsada işlem görmeyen SpaceX’in faaliyetlerini çok daha verimli biçimde yürüttüğünün altını çizdi. Eksantrik milyarder, şirketin gelecekte daha öngörülebilir ve yavaş bir büyüme safhasına geçtiğinde tekrar halka arzının muhtemel olduğunu da dile getirdi. Tüm hissedarların planı onaylamasını bekleyen Musk, hissedarlara sahip oldukları Tesla hisseleri için 420 dolar ödemeyi planlıyor. Söz konusu miktar, şirketin mevcut hisse değerinin yaklaşık yüzde 20 fazlasına tekabül ediyor.

Elon Musk Tesla’yı borsadan çekmeyi planladığını açıkladıktan sonra şirketin hisseleri yaklaşık 1 saatlik bir süre boyunca işleme kapatıldı. Musk’ın planını Twitter üzerinden paylaşması, bu tarz açıklamaların yasalara aykırı olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. Tesla’nın şirketi borsadan çekmek için gerekli kaynağı nasıl sağladığı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER