Ulaşım

Elon Musk Tesla yönetim kurulu başkanlığını Robyn Denholm’e devrediyor

elon musk tesla

Elon Musk Tesla yönetim kurulu başkanlığını SEC ile yapılan anlaşma çerçevesinde bırakmayı kabul etmişti. CEO koltuğuna oturmaya devam edecek olan Musk’ın yönetim kurulu başkanı unvanını kime devredeceği de sonunda belli oldu.

Hâlihazırda Tesla’nın yönetim kurulunda yer alan Robyn Denholm, başkanlık koltuğunu Elon Musk’tan devralacak. Avustralyalı telekomünikasyon şirketi Telstra‘nın finans ve strateji şefliğini yürüten Denholm, altı aylık ihbar süresinin dolmasının ardından bu görevlerini bırakacak ve tam zamanlı olarak Tesla yönetim kurulu başkanlığını yürütecek.

Denholm, yeni göreviyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu şirkete ve misyonuna inanıyorum. Elon ve Tesla ekibine sürdürülebilir kârlılık ve yatırımcıya daha fazla değer kazandırma hedefine ulaşmakta yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum.”

Denholm daha öncesinde Sun Microsystems ve Juniper Networks gibi teknoloji şirketlerinde finans ve teknolojiyle ilgili önemli görevler üstlenmişti. Denholm’un dört yıllık yönetim kurulu üyeliği süresince önemli katkılar yaptığını söyleyen Tesla CEO’su Elon Musk, bu katkıların şirketin kârlı hâle gelmesine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Elon Musk Tesla yönetim kurulu başkanlığını neden bırakıyor?

Elon Musk Tesla yönetim kurulu başkanlığından ABD’de piyasaları düzenleyen SEC ile varılan uzlaşma nedeniyle ayrılıyor. Musk ağustos ayında Tesla’yı borsadan çekmeyi planladığını Twitter üzerinden açıklamış ve bu açıklama nedeniyle SEC kendisi hakkında cezai soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturmayı nihayete erdirmek için masaya oturan Musk ve SEC, 20 milyon dolar ceza ve Musk’ın Tesla yönetim kurulu başkanlığını bırakması gibi koşullar çerçevesinde uzlaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER