EğlenceTeknoloji

E3 2020 de koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi

e3 2023 e3 2024

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının vurduğu teknoloji etkinlikleri arasına E3 2020 de katıldı. Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan oyun fuarının koronavirüs nedeniyle iptal edildiği söyleniyor.

E3’ün organizatörü Entertainment Software Association’dan (Eğlence Yazılımı Birliği) henüz fuarın iptaline ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. Bloomberg ve Ars Technica‘nın haberlerinde iptalin bugün Türkiye saatiyle 19:30’da yapılacak açıklamayla resmiyet kazanacağı iddia edildi.

Ancak bazı katılımcıların paylaşımları, iptal kararını şimdiden doğrular nitelikte. E3’te gerçekleştirdiği kaotik basın etkinlikleriyle tanınan Devolver Digital, resmi Twitter hesabı aracılığıyla “E3 uçaklarınızı ve otel rezervasyonlarınızı iptal edin millet” şeklinde çevrilebilecek bir paylaşım yaptı.

Teknoloji ve oyun dünyasında pek çok önemli etkinlik, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmiş durumda. MWC 2020, GDC 2020, Nvidia’nın GPU Teknoloji Konferansı, Facebook’un geliştirici konferansı F8, Google I/O 2020 ve SXSW 2020 iptal edilen etkinlikler listesinde başı çekiyor.

E3, oyun dünyasının en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Pek çok yeni oyunun tanıtımı uzun yıllardır E3’te gerçekleştiriliyor. Microsoft’un da yeni Xbox Series X’e dair bazı detayları E3 2020 kapsamında duyurması bekleniyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER