Teknoloji

MWC 2020 koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi

MWC 2016'nın özeti: Sanal gerçeklik için şartlar iyice olgunlaştı

Dünyanın en büyük mobil teknoloji etkinliği Mobil Dünya Kongresi bu yıl düzenlenmeyecek. Giderek daha büyük bir tehdit hâline gelmeye başlayan koronavirüs salgını nedeniyle birçok şirket MWC 2020’ye katılımını düşük seviyeye indirme veya tamamen iptal etme yoluna gitmişti. Bu durum fuarın bu yıl iptal edileceğine dair beklentileri artırmıştı ki, etkinliğin düzenleyicisi GSM Birliği (GSMA) bu yılki etkinliği iptal etme kararı aldı.

GSMA CEO’su John Hoffman, yayınlanan açıklamada, koronavirüs salgınının etkinliği düzenlemeyi imkansız hâle getirdiğini kaydetti. MWC bu yıl 24-27 Şubat tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenecekti.

“Bugün Barselona ve ev sahibi ülkede güvenli ve sağlıklı bir ortam bulunduğunu göz önüne alarak GSMA, MWC Barcelona 2020’yi iptal etti, çünkü koronavirüs salgını, seyahat endişesi ve diğer koşullarla ilgili küresel endişe GSMA’nın etkinliği düzenlemesini imkansız kılıyor. Ev Sahibi Şehir Tarafları bu karara saygı duydu ve anlayışla karşıladı. GSMA ve Ev Sahibi Şehir Tarafları birlikte çalışmaya ve MWC Barselona 2021 ve gelecekteki etkinlikler için birbirlerini desteklemeye devam edecekler. Şu anda aklımız Çin’de ve dünyanın her yerinde etkilenenlerdedir.”

Koronavirüs salgınından etkilenen kişilerin sayısı 42 bini aştı. Toplam ölü sayısı da 1000’i geçti. Enfeksiyon kapanların ve ölenlerin büyük kısmı Çin’in Wuhan şehri ve etrafındaki Hubei eyaletinden olsa da, en az 25 ülkede hastalıktan etkilenen vakaya rastlandı. GSMA, giderek artan salgın tehlikesi karşısında tedbirlerini artırma yoluna gitmiş, aynı zamanda katılımcıları birbirleriyle tokalaşmamaları konusunda uyarmıştı. Hatta koronavirüsün ilk tespit edildiği Çin’in Hubei eyaletinden gelen ziyaretçilerin alınmayacağını da duyurmuştu.

GSMA mobil ekosistem genelindeki 1200’ü aşkın şirketi temsil eden bir sektör kuruluşu. MWC ise binlerce kişi ve şirketin iş ortaklıkları, anlaşmalar ve ürün tanıtımları için bir araya geldiği bir ortam. MWC uzun zamandır her yıl Barselona’da düzenleniyor ve şehre 492 milyon avro katkı sağlıyor. Aynı zamanda 14100 part-time iş fırsatı da yaratıyor.

MWC 2020’de de son yıllarda olduğu gibi Çinli telefon üreticilerinin büyük bir rol oynaması bekleniyordu. Ülkenin tüm büyük akıllı telefon markaları fuarda yer alacaklarını açıklamıştı. Ancak bu ayın başından itibaren katılımcı şirketlerden iptaller gelmeye başladı. LG, MWC’ye katılmayacağını açıkladı, daha sonra ZTE de basın toplantısını koronavirüs endişesi nedeniyle iptal etti. MWC’nin en büyük katılımcılarından bir tanesi olan Ericsson da fuardan çekildiğini duyurdu. Ardından Nvidia, Intel, Vivo, Sony, Amazon, NTT Docomo gibi şirketler geldi. Son olarak Cisco, Nokia, BT, HMD, Vodafone gibi şirketler de katılmayacaklarını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER