Bilim

MWC 2020 etkinliklerine Coronavirus darbesi

mwc 2021

Coronavirus salgını başta Çin olmak üzere tüm dünyada korku yaratmış durumda. Salgının görüldüğü ülkelerin sayısının artmasına paralel olarak endişe seviyesi de yükseliyor. Bu endişe dalgası, ayın son günlerinde Barselona’da gerçekleşecek 2020 Mobil Dünya Kongresi‘ni (MWC 2020) de etkiliyor.

MWC’de her yıl, dünyanın önde gelen mobil cihaz üreticileri yeni ürünlerini sergiliyor. Ancak akıllı telefon pazarının iki önemli oyuncusu, Coronavirus tehdidi nedeniyle bu yıl MWC’yi pas geçecek. LG ve ZTE, Coronavirus salgını nedeniyle MWC 2020’de etkinlik gerçekleştirmeyecek.

ZTE tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, virüs salgınının ikincil etkilerine dikkat çekildi. Seyahat ve vize gecikmeleri söz konusu ikincil etkilerde ön plana çıksa da, ZTE’yi asıl kaygılandıran unsurun daha çarpıcı olduğu söylenebilir.

Coronavirus nedeniyle Çinlilere veya Çinli olduğu zannedilen kişilere yönelik düşmanca hareketler de artmış durumda. The Verge’e gönderilen açıklamada ZTE’nin insanlara karşı nazik bir şirket olduğunun ve insanları rahatsız hissettirmeyi istemediğinin altı çizildi. Kısacası ZTE’nin hem kendi personelini korumaya aldığını hem de endişeli kitleleri daha fazla germemeyi seçtiği söylenebilir.

MWC 2020 mevcut planlama çerçevesinde gerçekleşecek

LG ise MWC 2020’yi tamamen pas geçme kararı aldı. Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; kararın şirket personelinin, iş ortaklarının ve müşterilerin sağlıklarını düşünerek alındığı belirtildi. Şirket, bu karar sayesinde personelin virüs nedeniyle önemli kısıtlamaların uygulandığı uluslararası seyahatte risklere maruz kalma ihtimalinin azalacağını vurguladı. LG, 2020 model ürünlerini tanıtmak için ayrı etkinlikler gerçekleştireceğini belirtti.

MWC’nin organizatörü GSMA’den yapılan açıklamada ise Coronavirus salgınının etkinliğe olan etkisinin şu an için minimum seviyede olduğu ifade edildi. Ancak bu açıklamanın LG ve ZTE’nin kararlarını açıklamasından önce yapıldığını unutmamak gerekiyor. MWC 2020, şu an için daha önce yapılan planlama çerçevesinde gerçekleşecek gibi görünse de, organizatörler sağlık ve hijyen konusundaki önlemlerin sıkılaştırılacağını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER