Teknoloji

Nvidia’nın Korona virüsü nedeniyle aldığı MWC 2020 kararı

nvidia gpu

Dünyanın en büyük mobil fuarında bir büyük şirket daha yer almayacağını açıkladı. Konferansın sponsorlarından bir tanesi olan Nvidia, Barselona’da düzenlenecek 2020 Mobil Dünya Kongresi’ne, diğer bazı fuar katılımcısı şirketleri ve kişileri de caydıran korona virüsü ile ilgili kamu sağlığı risklerini göz önünde bulunarak çalışanlarını göndermeyeceğini açıkladı.

Nvidia, MWC 2020’ye kısmen veya tamamen katılmayacağını açıklayan dördüncü şirket oldu. Daha önce de Ericsson, LG ve ZTE’den bu yönde açıklamalar gelmişti. Ancak Nvidia’nın farkı, konferansın ana sponsorlarından bir tanesi olması ve yapay zekâ ile ilgili 10 farklı oturum veya yuvarlak masa toplantısında GSMA ile birlikte iş birliği yapmasıydı. Aynı zamanda katılımcılara yapay zekâ, 5G ve sınır bilişimin kesişimine götürecek olan “AI Edge İnovasyon Merkezi” adlı bölümde ziyaretçileri karşılamayı planlıyordu.

Oturumların ve fuar alanının mevcudiyeti konusunda net bir açıklama yapılmadı. Ancak Nvidia’nın çalışanları olmadan her iki tarafta da işlerin yürümesi zor gibi görünüyor. Aynı zamanda Nvidia’nın bu kararıyla birlikte fuara akıttığı ne kadarlık bir bütçeden vazgeçmiş olacağını da merak ediyoruz.

MWC 2020’ye katılacağını doğrulayan şirketler

Nvidia’nın konuyla ilgili açıklamasında, “AI, 5G ve vRAN’daki çalışmalarımızı sektörle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz. Katılamayacağımız için üzgünüz, ancak bunun doğru karar olduğuna inanıyoruz.” ifadesi de yer alıyor. Nvidia ve GSMA’den konuyla ilgili olarak gelen daha fazla bilgi talebine henüz bir karşılık gelmedi.

Qualcomm, Lenovo, Motorola, Xiaomi, Vivo ve Honor gibi şirketler daha önce MWC 2020’ye katılacaklarını açıklamıştı. Ancak bu yıl MWC’nin çok daha farklı olacağı bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER