Teknoloji

Koronavirüs nedeniyle MWC 2020’ye katılmayacak yeni şirketler

MWC 2016'nın özeti: Sanal gerçeklik için şartlar iyice olgunlaştı

Intel, Vivo, NTT Docomo da koronavirüs nedeniyle MWC 2020’ye katılmayacaklarını açıklayan Sony, Amazon ve diğer şirketlerin arasına katıldı. Daha önce de LG, ZTE, Nvidia ve Ericsson kongreye katılmayacaklarını açıklamıştı ve dünyanın en büyük mobil teknoloji etkinliği olan MWC kapsamında Barselona’da düzenlenecek çeşitli etkinlikleri iptal etmişti. Bu arada TCL de kongre kapsamında basın toplantısı düzenlemeyeceğini kaydetti. Ancak şirket fuara katılacak.

Intel’den Venturebeat sitesine yapılan açıklamada, “Tüm çalışanlarımızın ve ortaklarımızın güvenliği ve refahı bizim önceliğimizdir ve bu yılki Mobil Dünya Kongresi’nden çok dikkatli bir şekilde geri çekildik” ifadesi kullanıldı. NTT de, Reuters‘in haberine göre, benzer ifadeler kullandı, müşterilerini, iş ortaklarını, çalışanları korumanın önemine vurgu yaptı.

Vivo da kamunun ve çalışanlarının sağlığı ve emniyetine vurgu yaptı ve bu nedenle MWC’de göstermeyi planladığı Apex 2020 konsept telefonunun çıkışını askıya aldığını açıkladı. Şirket, yenilenen planların yakında açıklanacağını kaydetti.

Sony de dün web sitesinden yaptığı bir açıklamada, “Sony, 30 Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir acil durum ilan edilen yeni koronavirüs salgını sonrasında gelişen durumu yakından takip ediyor.” demişti. “Müşterilerimizin, ortaklarımızın, medyamızın ve çalışanlarımızın güvenliği ve refahına büyük önem verdiğimiz için, İspanya’nın Barselona kentindeki MWC 2020 fuarına katılmaktan vazgeçmek gibi zor bir karar aldık.”

Amazon ise TechCrunch sitesine, “yeni koronavirüsün ortaya çıkması ve devam eden endişeler nedeniyle Amazon, 24-27 Şubat’ta Barselona, İspanya’da yapılması planlanan Mobil Dünya Kongresi 2020’ye ve fuara katılmaktan çekilecek.” açıklamasını yapmıştı.

Amazon geçmişte MWC’de son kullanıcı tarafına odaklanan ürünlerle fazla görünmemişti. Ancak Sony, genellikle en önemli mobil cihazlarını bu etkinlikte tanıtıyordu. Örneğin, şirket geçen yıl amiral gemisi telefonu Xperia 1‘i MWC’de duyurmuştu. Sony, bu yıl duyurularını Xperia YouTube kanalı üzerinden yapacağını kaydetti.

TCL ise yayınladığı açıklamada, MWC basın toplantısını iptal etme kararını aldığını kaydeti. Ne var ki, bu kararın şirket tarafından planlanmış diğer MWC 2020 aktivitelerini etkilemediğini, TCL’in en yeni mobil cihazlarını duyuracağını ve bunları standında göstereceğini kaydetti.

MWC etkinliklerini düzenleyen GSM Birliği, yeni bir açıklama yayınlayarak koronavirüsün yayılımına karşı ek önlemlerini detaylandırmıştı. Salgının çıkış noktası olan Çin’in Hubei eyaletinden gelen hiçbir yolcunun etkinliğe girmesine izin verilmeyecek. Çin’in diğer bölgelerine seyahat etmiş olanların ise Barselona’ya gelişlerinin 14 gün öncesinden Çin’den ayrıldıklarını kanıtlamaları gerekecek. MWC’nin başlamasına tam 14 gün zaman kalmışken, bu karar etkinliğe katılmayı planlayan bazı Çinli şirketlerin planlarını epey karıştıracaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER