Teknoloji

Nokia telefonların üreticisi HMD Global MWC 2020’ye katılmayacak

hmd global mwc 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Coronavirus salgını nedeniyle 2020 Mobil Dünya Kongresi‘ne (MWC 2020) katılmayacağını açıklayan şirketlere bir yenisi daha eklendi. Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, MWC 2020 kapsamında gerçekleştireceği etkinliği iptal ettiğini ve kongreye de katılmayacağını duyurdu.

Normal şartlar altında HMD Global’ın MWC 2020 etkinliği kongrenin resmi başlangıcından bir gün önce, yani 23 Şubat’ta gerçekleştirilecekti. Bu etkinlikte şirketin yeni akıllı telefonlarını tanıtması bekleniyordu. Ancak Coronavirus nedeniyle oluşan korku ortamı, HMD Global’ın keskin bir plan değişikliğine gitmesine neden oldu.

HMD Global’dan önce başka şirketler de MWC 2020’ye katılmaktan vazgeçtiklerini açıklamışlardı. Bu listede LG, Amazon, Sony, Intel gibi önemli şirketler yer alıyor. Samsung’un da Coronavirus nedeniyle etkinlikteki varlığını sınırlı tutabileceği söylense de, henüz şirketten bu konuda resmi bir bilgi verilmiş değil.

Oppo, Xiaomi ve Motorola gibi üreticiler ise MWC 2020 planlarında şimdilik bir değişikliğe gitmiş değil. Xiaomi’den yapılan en son açıklamada şirketin maksimum seviyede önlemlerle MWC 2020’de yerini alacağı belirtilmişti.

MWC’nin organizatörü GSMA’in de bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirerek kongrenin akıbeti konusunda kesin kararını vereceği söyleniyor. Bu toplantıdan devam kararı çıksa bile, HMD Global sonrasında başka şirketlerin de MWC 2020 katılımlarını iptal etmeleri sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER