EğlenceTeknoloji

Koronavirüs nedeniyle iptal edilen son teknoloji etkinliği GDC 2020 oldu

gdc 2020

GDC de Mobil Dünya Kongresi ve Facebook’un F8 geliştirici konferansı gibi koronavirüsün kurbanı olan teknoloji etkinlikleri arasına katıldı. GDC danışma kurulu, etkinliği iptal etmekten başka çarelerinin kalmadığını kaydetti.

EA, Kojima Productions, Microsoft, Epic Games, Sony, Facebook, Unity ve Amazon gibi büyük şirketlerin katılmayacaklarını açıklamasının ardından diğer şirketler de etkinliğin iptal edilmesi kararını beklemeye başlamıştı. Çünkü bu büyük şirketlerin katılmamasıyla birlikte etkinlik çok boş kalacaktı.

Üstelik GDC’ye ev sahipliği yapan San Francisco şehri geçen hafta Kaliforniya’da doğrulanan koronavirüs vakası nedeniyle Acil Durum ilan etmişti.

GDC biletlere veya bunları satın alınırken yapılan konaklama harcamaları için geri ödeme yapacak. Ne var ki, katılmayı planlayan 30 bin civarındaki kişi için seyahat ve harici konaklama maliyetleri işin acı noktasını oluşturacaktır. GameDev.World, başlattığı bir kitle fonlama kampanyasıyla GDC rezervasyon yatırımlarını geri alamayacak bağımsız geliştiricilere destek olmayı amaçlıyor.

Etkinliğin ne zaman yapılacağı veya yeni etkinliğin içeriğinin ne olacağı şu an için bilinmiyor. GDC’nin yazın yapılması planı da var, ancak bu dönemde E3, Gamescom ve Pax Prime gibi etkinlikler var, bu nedenle takvim epey dolu görünüyor. Ancak, büyük geliştiricilerin alternatif planlar yapmasıyla, GDC 2020’nin daha çok bağımsız oyun geliştiricilerinin yer aldığı bir etkinliğe dönüşmesi söz konusu olursa, bu durum size şaşırtıcı gelmesin.

İLGİLİ HABERLER