Bilim

Facebook’un geliştirici konferansına koronavirüs engeli

facebook f8 2020

Facebook, F8 2020 geliştirici konferansının koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Etkinlik, 5-6 Mayıs tarihinde ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Jose şehrinde gerçekleştirilecekti.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “artan COVID-19 endişeleri” nedeniyle F8 2020’nin yerinde katılımlı ayağının iptal edildiği belirtildi. Yine de, Facebook’un bu durumu kısmen telafi edebilmek için alternatif bir planı var. Sosyal medya devi, yerel ve çevrimiçi etkinliklerde geliştiricilerle bir araya gelecek.

Facebook, teknoloji dünyasında çeşitliliği artırmak için çalışan bir kuruluşa da 500 bin dolar bağışladığını açıkladı. Şirket normal şartlar altında her yıl bilet satışlarından elde ettiği gelirin bir kısmını yardım kuruluşlarına bağışlıyordu. Facebook, bu yılki plan değişikliği nedeniyle bağışını doğrudan yapmayı tercih etti.

Facebook F8 2020 iptal edilen ilk büyük teknoloji etkinliği değil

F8 2020’nin iptal edilen ilk teknoloji etkinliği olmadığını belirtmekte fayda var. Şubat ayının sonunda Barselona’da gerçekleşmesi gereken 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020), koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti. Mart ayı içinde düzenlenecek Oyun Geliştirici Konferansı (GDC 2020) için ise henüz bir iptal kararı verilmiş değil. Ancak Sony, Facebook ve Microsoft gibi şirketler, GDC 2020’ye katılmayacaklarını açıkladılar.

Facebook’un F8 2020’yi etkinliği iptal etmesi, aynı dönemde gerçekleştirilecek bazı diğer etkinlikler konusunda da kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına yol açtı. Hem Google I/O 2020 hem de Microsoft Build 2020 normal şartlar altında mayıs ayında düzenlenecek. Ancak mevcut durum, bu etkinliklerin akıbetinin de risk altında olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER