Teknoloji

Google I/O 2020 de koronavirüs nedeniyle iptal edildi

google i/o 2019

Google, dünya çapında etkileri giderek artmakta olan koronavirüs salgınına bağlı olarak I/O geliştirici etkinliğini iptal etti. Google I/O bu yıl 12-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecekti. Şirket birkaç gün önce de San Francisco’da düzenleyeceği Cloud Next etkinliğini bir dijital etkinlik hâline getirerek önemli bir değişiklik yapmıştı.

“Koronavirüs (COVID-19) etrafındaki endişeler nedeniyle ve CDC, WHO ve diğer sağlık otoritelerinin sağlık rehberliğine uygun olarak Shoreline Amfitiyatrosu’nda düzenleyeceğimiz Google I/O etkinliğini iptal etmeye karar verdik.” dedi Google adına konuşan bir temsilci.

Google I/O etkinliğini genel olarak Android, yeni Google donanımları ve Google Maps gibi servislerle ile ilgili yenilikleri ve değişiklikleri duyurduğu en büyük etkinlik olarak değerlendiriyor. Google, şu anda Google I/O’yu geliştirici camiasıyla bağlantıda kalmak ve ilerlemeye devam etmek için dönüştürebileceği yöntemleri değerlendirdiğini söylüyor.

Google I/O 2020 katılımcılarına I/O 2021 için katılım seçeneği

Google, katılımcılara 13 Mart itibarıyla geri ödemeler yapılmaya başlanacak. Bu yılın etkinliği için bilet almış olanlara Google I/O 2021 için bilet alma seçeneği de otomatik olarak sunulacak.

Google’ın I/O etkinliğini iptal etmesiyle birlikte koronavirüs endişesi nedeniyle iptal edilen teknoloji etkinliklerinin sayısı artmış oldu. Geçen ay Mobil Dünya Kongresi iptal edilmişti. Geçen hafta ise Facebook F8 geliştirici konferansı, Oyun Geliştirici Konferansı ve bunun gibi etkinliklerin iptal haberleri gelmişti.

İLGİLİ HABERLER