Teknoloji

SXSW 2020 de koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi

sxsw 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. ABD’nin Austin şehrinde 13-22 Mart tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan SXSW 2020 konferansı, koronavirüs korkusu nedeniyle iptal edildi.

34 yıldır gerçekleşen SXSW’da teknoloji, müzik ve eğlence endüstrilerinin temsilcileri bir araya geliyor. Dünyanın dört bir yanından önemli isimlerin katıldığı konferans kapsamında Austin şehrinin tamamına yayılan önemli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Tüm dünyaya korku salan koronavirüs salgınının SXSW 2020’yi de vuracağının işaretleri hafta içinde gelmeye başlamıştı. Pek çok şirket, konferans kapsamında gerçekleştirmeyi planladıkları etkinlikleri ve katılımlarını iptal ettiklerini açıklamıştı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, SXSW 2020’deki konuşmasını iptal ederek işaret fişeğini ateşlemişti. Twitter bir süre sonra şirket olarak da etkinlikten çekilme kararını duyurmuştu. SXSW 2020’de yeni Apple TV Plus içeriklerinin ilk gösterimini yapmayı planlayan Apple da konferansa katılmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. Apple TV Plus’ın rakipleri Netflix ve Amazon Prime da aynı kaygılarla etkinlikten çekilmişti. Facebook, TikTok, LinkedIn ve Intel gibi teknoloji şirketleri ve CNN ile Mashable gibi haber kuruluşları da SXSW 2020’ye katılmaktan vazgeçtiklerini duyurmuştu.

SXSW 2020’nin eğlence dünyasından gelen katılımcıları da teknoloji dünyasıyla aynı kaygılar nedeniyle etkinlikten çekildiklerini açıklamışlardı. Beastie Boys, Ozzy Osbourne ve Trent Reznor gibi isimler SXSW 2020’ye gelmeyeceklerini iptal kararından önce ilan etmişlerdi. Müzik endüstrisinin üç önemli şirketi Sony, Universal ve Warner Music’in de çalışanlarına SXSW 2020’ye katılmamalarını önerdiği ortaya çıkmıştı.

SXSW 2020’nin organizatörleri, art arda gelen iptal kararlarına rağmen, etkinliği düzenleme konusunda oldukça kararlı görünüyordu. Hafta içi açıklanan yeni konuşmacılar da bu kararlılığın bir göstergesi olarak değerlendirilmişti. Ancak Austin halkının da SXSW 2020’nin iptali için Change.org üzerinde bir kampanya başlatması, şehir yöneticilerine iptal kararını almak dışında bir çare bırakmamış gibi görünüyor. SXSW organizatörleri de şehrin yöneticilerinden gelen talebe uyarak etkinliği iptal etti.

SXSW 2020 organizatörleri farklı seçenekleri değerlendiriyor

SXSW’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, etkinliğin ilerleyen bir tarihte düzenlenmesi veya çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmesi gibi seçeneklerin değerlendirildiği belirtildi.

Koronavirüs salgını önümüzdeki dönemde başka büyük etkinliklerin de iptaline sebep olacak gibi görünüyor. SXSW 2020 öncesinde MWC 2020, GDC 2020, Facebook F8 2020 ve Google I/O 2020 gibi etkinlikller de iptal edilmişti.

İLGİLİ HABERLER