Teknoloji

Apple ve Netflix SXSW’ya katılmaktan vazgeçti

apple koronavirüs

Apple, koronavirüs salgını nedeniyle ABD’nin Austin şehrinde düzenlenecek SXSW‘ya katılmaktan vazgeçti. Cupertino merkezli şirketten önce Facebook, Twitter ve Amazon Studios gibi şirketler de bu yönde kararlar almıştı. Bloomberg’in haberine göre, Netflix de SXSW’ya katılmayacak.

Apple’ın SXSW’daki programı oldukça yoğundu. Şirket Spike Jonze’nin yönettiği Beastie Boys Story isimli belgeselin, Central Park isimli bir müzikal animasyon dizisinin ve Home isimli belgesel dizisinin prömiyerini gerçekleştirmeyi planlıyordu. Little America dizisinin yaratıcıları Kumail Nanjiani ve Emily V. Gordon da SXSW kapsamında bir panele katılacaktı.

Teknoloji, müzik, film endüstrilerini bir araya getiren SXSW, 13-22 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Ancak pek çok katılımcı festivale katılmaktan vazgeçmiş durumda. Buna rağmen, hâlihazırda etkinliğin iptal edilmesi yönünde bir karar alınmış değil.

Austin Kamu Sağlığı Kurulu Direktör Vekili Mark Escott, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Bu noktada tüm bilgileri günlük olarak değerlendirdiğimizi hatırlatmakta fayda var. Hâlihazırda SXSW’yu veya diğer etkinlikleri iptal etmek, kamu sağlığı için ekstra güven sağlamayacak. Durumu yakından takip etmeyi sürdürüyoruz.”

SXSW’nin organizatörleri ise festivalin resmi internet sitesine koronavirüs konusundaki soruların cevaplandığı bir sayfa ekledi. Bu sayfada gerekli önlemlerin alındığı konusunda güvence verilse de; Apple ve Netflix’in çekilmesi, organizatörleri bir kez daha düşünmeye sevk edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER