Teknoloji

Apple 2023’te işe alımları yavaşlatmayı planlıyor

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Büyük teknoloji şirketleri şu sıralarda işe alım süreçlerini yavaşlatma yoluna gidiyor. Bloomberg’in haberine göre, bu kervana katılan en yeni şirket Apple olacak.

Haberde bu değişikliğin şirketteki tüm ekipleri etkilemeyeceği belirtiliyor. Ancak bazı birimlerdeki personel sayısının önümüzdeki yıl boyunca artırılmayacağı ve bazı ekiplerde de açık pozisyonların kapatılmayacağı söyleniyor. 2023’te uzun süredir beklenen karma gerçeklik başlığını çıkartmaya hazırlanan Cupertino merkezli şirket, Bloomberg’in haberindeki iddiaya henüz yanıt vermiş değil.

Apple işe alım planlarında ve süreçlerinde değişikliğe gidecek olan tek büyük teknoloji şirketi değil. Google CEO’su Sundar Pichai de bir süre önce çalışanları işe alımların yavaşlatılacağı konusunda bilgilendirmişti. Meta’nın ürün şefi ise şirketi bekleyen “zorlu zamanlar” konusunda çalışanları uyarmış ve şirket bazı pozisyonlar için işe alımları dondurmuştu.

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi’nin maliyetleri kısma konusunda sert tavır izleme kararı şirket içi bir mesajla ortaya çıkmıştı. Apple’ın bazı mağazalarında “Genius” olarak adlandırılan çalışan alımını yavaşlatacağına dair haberler de ilkbaharda gündeme gelmişti.

Bazı şirketler işe alımları yavaşlatırken bazı şirketler de iş gücünde kesintiye gidiyor. Bazı şirketler ise ikisini birden yapıyor. Daha önce işe alımları yavaşlatan Vimeo, bu hafta içinde iş gücünde yüzde 6’lık bir kesintiye gideceğini açıkladı. Tesla, Substack, Twitter ve Netflix gibi şirketler de bazı çalışanlarıyla yollarını ayırmıştı.

İLGİLİ HABERLER