Teknoloji

Twitter işe alım ekibini küçültüyor

tweetdeck twitter

Elon Musk’a satış sürecindeki belirsizlikler devam eden Twitter, onlarca çalışanıyla yollarını ayırdı. Şirket işe yeni alınacak kişileri belirleyen ve bu süreci yöneten “yetenek alım” ekibinde yüzde 30 oranında küçülmeye gitti.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak The Wall Street Journal’a gönderilen açıklamada, işten ayrılanların sayısının 100’den az olduğu ve sadece yetenek alım biriminin bu kadardan etkilendiği ifade edildi.

Mikro blog servisi daha önce maliyetleri azaltmak amacıyla işe alımları geçici süre için dondurmuştu. Elon Musk’a satış sürecini tamamlamak için çalışan şirket, bir taraftan da Musk’ın vazgeçme tehditleriyle mücadele ediyor. Son haberlere göre, Musk’ın anlaşmadan vazgeçme ihtimali hâlâ oldukça yüksek görünüyor.

Musk daha önce yaptığı açıklamalarda Twitter’ın maliyetlerinden duyduğu endişeyi dile getirmişti. Tesla ve SpaceX CEO’su, maliyetleri düşürmek için iş gücünde kesintiye gitme seçeneğinin de değerlendirilebileceğini belirtmişti.

Twitter iş gücünde kesintiye giden veya işe alım sürecini yavaşlatan tek şirket değil. Meta bir süre önce belirsizlikler nedeniyle işe alımları yavaşlatacağını açıklamıştı. Netflix ve Paypal gibi şirketler de çalışan sayısını azaltma yoluna gitmişti.

İLGİLİ HABERLER