Teknoloji

PayPal maliyetleri düşürmek adına çalışan sayısını azaltıyor

paypal kripto para ödeme pinterest

PayPal risk yönetimi ve operasyonlar birimlerinde görev yapan bazı çalışanlarıyla yollarını ayırdı. Bloomberg’in haberine göre, şirketin farklı ofis ve kademelerindeki işten çıkarmalar önümüzdeki dönemde de devam edecek.

PayPal’ın ABD’nin Şikago, Omaha ve Chandler şehirlerindeki ofislerindeki çalışan sayısını azalttığı belirtildi. Şirket daha önce de San Jose şehrindeki merkez ofisinde görev yapan 80 çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı.

İş gücünde kesintiye gitme kararı ilk olarak 2020’de alınmıştı. Ancak bu son dalga, şirketin büyüme hızının yavaşlama sinyalleri vermesinin ardından başladı. Platformda 2022’nin ilk üç ayında 323 milyar dolar harcandı. Bu bir önceki yıla göre yüzde 15’lik bir artış anlamına gelse de, söz konusu oran son beş yılın en düşüğü olma özelliğini taşıyor.

Küresel tedarik zincirindeki sorunlar nedeniyle bazı ürünlerin bulunamamasının oluşan tabloda etkili olduğu belirtilirken, insanların yeniden fiziksel olarak mağazalarda alışverişe başlamasının da bir faktör olduğu düşünülüyor.

PayPal işten çıkardığı çalışanlarının tazminatları ve diğer giderleri için 100 milyon dolardan fazla para harcadı. Şirket uzun vadede bu yapılanmanın yılda 260 milyon dolarlık tasarruf sağlamasını öngörüyor. Bu noktada PayPal’ın çalışan sayısı konusunda ekonomik endişelerle karar alan yegane teknoloji odaklı şirket olmadığını hatırlatmak gerekiyor. Daha öncesinde Microsoft, Meta ve Nvidia gibi şirketler de işe alımları yavaşlatma kararı almıştı.

İLGİLİ HABERLER