Eğlence

Netflix’te işten çıkarmalar devam ediyor

netflix türkiye fiyatları zam

Netflix 300 çalışanıyla daha yollarını ayırma kararı aldı. Variety’nin haberine göre, işten çıkarmaların büyük kısmı şirketin ABD’deki ofislerinde yapılıyor. Buna ek olarak, kararın birkaç departmanı etkilediği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak şirket tarafından Variety’ye gönderilen açıklama ise şu şekilde: “Bugün üzülerek yaklaşık 300 çalışanımızla yollarımızı ayırıyoruz. İşimize ciddi şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu ayarlamaları yapmamızın sebebi, gelir artış hızımız yavaşlarken maliyetlerimizin artması. Yollarımızı ayıracağımız çalışanlarımızın yaptıkları her şey için minnettarız ve bu zorlu geçiş döneminde onları desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz.”

Gelir artışının yavaşlaması nedeniyle Netflix bir süre önce yine iş gücünde kesintiye gitmişti. Şirket mayıs ayında çoğunluğu yarı zamanlı ve sözleşmeli olarak görev yapan 150 çalışanıyla vedalaşmıştı. Şirketin dünya genelinde yaklaşık 11 bin çalışanı bulunuyor.

Nisan ayında ise platformun Tudum isimli internet sitesinden 10 kişinin işine son verilmişti. Bu işten çıkarmalar, Netflix’in pazarlama ekibindeki yeni organizasyonun bir parçası olarak sunulmuş ve doğrudan maliyetleri azaltma hedefiyle ilişkilendirilmemişti.

Maliyetleri azaltmaya çalışan şirket, bir taraftan da gelirlerini artırmaya yönelik hamleler yapmaya devam ediyor. Bu doğrultuda reklam gösterilen abonelik paketleri sunmaya hazırlayan şirket, farklı evlerde yaşayıp bir hesabı paylaşanları engellemeye yönelik adımlar atmayı da planlıyor.

Bunlara rağmen, Netflix başka departmanlarda işe alımlara ve yeni içerikler için yoğun yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket 2022’de içerikleri için 17 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı.

İLGİLİ HABERLER