Teknoloji

Google işe yeni çalışan alımını yavaşlatıyor

rekabet kurumu google

Google 2022’nin geri kalanı için işe alımları yavaşlatma kararı aldı. Bloomberg’in haberine göre, şirket çalışanlarından daha “girişimci” olmalarını da istedi. Şirketin CEO’su Sundar Pichai, bu kararın “küresel ekonomik durumdaki belirsizlik” nedeniyle alındığını ve yatırımların kesiştiği alanlarda operasyonların konsolide edileceğini belirtti.

Google için 2022’nin ikinci çeyreği işe alımlar konusunda oldukça hareketli geçti. Şirketin çeyrek başında 163 bin 906 olan çalışan sayısına 10 bin kişi daha eklendi. İnternet devi yılın kalan kısmında mühendislik pozisyonları ve teknik görevler için işe alım yapacak.

Microsoft da iş gruplarının yeniden düzenlenmesi çerçevesinde az sayıda çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Danışmanlık ve partner çözümleri birimlerinin bu karardan etkileneceği belirtilirken, yazılım devinin diğer alanlarda işe alımları sürdüreceği ve 2022’yi daha fazla çalışan sayısıyla kapatacağı ifade edildi.

Google işe alımları yavaşlatan ilk teknoloji şirketi değil

Google ekonomik belirsizlikler nedeniyle işe alımları yavaşlatan ilk şirket değil. Meta da geçtiğimiz aylarda benzer bir karar almıştı. Kısa süre önce de Meta’nın kötü performans gösteren çalışanlarıyla yollarını ayırabileceği iddiası gündeme gelmişti. Netflix ve PayPal gibi şirketler de iş gücünde kesintiye gitme yolunu tercih etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER