Ulaşım

Elon Musk 10 bin Tesla çalışanını işten çıkarmayı planlıyor

elon musk tesla

Elon Musk Tesla iş gücünde yüzde 10 oranında kesintiye gitmeyi planlıyor. Reuters’ın haberine göre, Tesla CEO’su şirketin üst düzey yöneticilerine gönderdiği e-postada ekonomi hakkında “süper kötü” bir hissinin olduğunu belirtti.

2021’in sonu itibarıyla, iştirakler de dahil olmak üzere, Tesla bünyesinde 100 bin kişi çalışıyor. İş gücünde yüzde 10’luk kesinti yapılacak olması yaklaşık 10 bin kişinin işini kaybedeceği anlamına geliyor. Dolayısıyla söz konusu kararın etkisi oldukça büyük olacak.

Tesla’nın üretim süreci diğer otomobil markalarına göre daha zorlu ilerliyor. Şirketin Asya ve Avrupa’da sattığı otomobillerin büyük kısmı Çin’in Şanghay şehrindeki fabrikada üretiliyor. Tesla’nın Şanghay’da COVID-19 nedeniyle uygulanan kısıtlamaların ardından üretime başlamakta zorlandığı belirtiliyor.

Enflasyon ve Ukrayna’daki savaş gibi faktörlerin de şirkete yönelik yatırımcı ilgisini olumsuz etkilediği söyleniyor. Ancak ABD’de işsizliğin pandeminin başından bu yana en düşük oran olan yüzde 3.6 seviyesine gerilemesi ve ülkede Tesla’nın otomobillerine olan ilginin yüksek olması da şirketin lehine olan faktörler arasında sayılıyor.

Elon Musk Tesla ve SpaceX’in kurumsal çalışanlarından ofise dönmelerini veya işten ayrılmalarını istemişti. Musk’ın bu talebinin işten çıkarmalar için bir tür “kılıf” olabileceği de değerlendirmeler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER