Teknoloji

Marshmallow Android sürümleri arasında zirveye yerleşti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android marshmallowGoogle, her ayın ilk haftasında olduğu gibi, bu ay da Android sürümlerinin güncel dağıtım oranlarını açıkladı. Android 7.0 ve 7.1.1 Nougat sürümlerinin kullanım oranı, tahmin edilebileceği üzere yükseldi ve toplamda yüzde 9.5 seviyesine ulaştı. Nougat böylelikle bir ay içinde yüzde 2.4’lük bir artış kaydetmiş oldu.Tüm sürümler arasında zirvenin sahibi ise yüzde 31.2’lik kullanım oranıyla Android Marshmallow oldu.

Android Marshmallow’u yüzde 30.8 ile Android Lollipop sürümleri takip ediyor. Lollipop’un sahip olduğu payın yüzde 22.6’lık kısmı Android 5.1’den, kalan yüzde 8.2 ise Android 5.0’dan geliyor. Lollipop, geçtiğimiz ay az farkla da olsa Marshmallow’un önündeydi. Ancak Android 5.0 ya da 5.1 işletim sistemli telefon sahiplerinin daha yeni modellere geçiş yapmasıyla ibre Marshmallow’dan yana kaymış gibi görünüyor.

Listenin üçüncü sırasında ise yüzde 18.1’lik kullanım oranı ise Android 4.4 KitKat bulunuyor. Yüzde 9.5 ile çıkışını sürdüren Android Nougat’yı ise yüzde 8.8 ile Android Jelly Bean izliyor. Ice Cream Sandwich ve Gingerbread sürümlerinin kullanım oranı ise yüzde 1 seviyesinin de altına inmiş durumda.

Android Marshmallow zirvedeki yerini bir süre koruyacak gibi görünüyor

Android Nougat’nın çıkışını önümüzdeki ay da sürdürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Lollipop’taki düşüşün devam etmesi de öngörüler arasında yer alıyor. Marshmallow ise büyümesi yavaşlasa da bir süre zirvedeki yerini kimseye bırakmayacak gibi gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER