Teknoloji

Skype Windows Phone uygulamalarının fişini çekmeye devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype windows phoneWindows Phone için şimdilik yolun sonu gelmiş gibi görünüyor. Ancak bu durum Microsoft’un demode olmuş işletim sistemini yeniden canlandırıp yenilemeyeceği anlamına gelmiyor. Redmond merkezli şirket, o gün gelene kadar farklı amaçlarda daha yararlı olabilecek kaynakları tüketen servisleri sonlandırma kararı almış gibi görünüyor. Skype Windows Phone uygulaması da söz konusu servisler arasında yer alıyor.

Microsoft, Skype Wi-Fi uygulamalarını desteklemeyi geçtiğimiz mart ayının sonu itibarıyla bırakmıştı. Şirket şimdi de 1 Temmuz itibarıyla Skype uygulamalarının Windows Phone üzerinde çalışmayacağını açıkladı.

Yazılım devi, 1 Temmuz itibarıyla Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 veya Windows 10 Mobile için Mesajlaşma uygulaması üzerinde Skype desteği sunmayı bırakacak. 1 Temmuz itibarıyla bu uygulamaları kullananlara Skype’ın söz konusu versiyonlarına giriş yapamayacakları bilgisi verilecek.

Skype Windows Phone dışında televizyon desteğini de sonlandırıyor

Microsoft’un Skype desteklerini kesmeye yönelik hamleleri sadece Windows Phone uygulamalarını kapsamıyor. Windows RT için Mesajlaşma ve Skype’ın televizyon uygulamaları da Microsoft’un geçmişte bırakacağı uygulamalar arasında yer alıyor. Bu tarihin ardından Skype kullanmaya devam edebilmek için Microsoft’un Skype servislerini destekleyen başka bir cihaza geçiş yapmak gerekecek.

İLGİLİ HABERLER