Teknoloji

Alcatel 3 ve Alcatel 3L Ön İnceleme – Video

alcatel 3 ve alcatel 3l
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alcatel markalı akıllı telefonların üreticisi olan TCL Communications, MWC 2019’da Alcatel 3’ün yeni versiyonunu tanıttı. Bunun yanına bir de Alcatel 3L gibi biraz daha alt seviyede bir ürün ekledi. Her iki ürün de giriş-orta segment aralığında konumlandırılmış ürünler. Alcatel 3, malzeme kalitesi, parmak izi okuyucusu barındırması ve işlemcisiyle biraz daha üstün görünüyor.

Her iki telefonun 5.94 inç, 720 x 1560 piksel, 19.5:9 ekranı bulunuyor. Ekranlar çok yüksek çözünürlüklü olmasa da, video izlemek, internette gezinmek için yeterli olacaktır. IPS LCD teknolojisinin kullanıldığı ekranlar geniş görüş açısına ve canlı renklere sahip durumda. Aynı zamanda iki telefonda da arkada, 13 ve 5 MP çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Ancak ikisi de, 16 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar üretebiliyor. 1080p video kayıt yeteneği de mevcut. Önde ise 8 megapiksel selfie kamerası ortak noktalar arasında yer alıyor.

Alcatel 3, Snapdragon 439 işlemcisiyle; Snapdragon 429 işlemci taşıyan 3L’den biraz daha üstün. Aynı zamanda bu model 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızayla daha önde geliyor. Alcatel 3L’de ise 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza var. 3500 mAh kapasiteli pil de ikilinin ortak noktaları arasında bulunuyor. Hem Alcatel 3 hem de Alcatel 3L Android 9 Pie ile çalışıyor.

Bir diğer önemli fark da tasarımda gizli. Alcatel 3, parlak bir gövdeyle geliyor, malzemesi daha kaliteli. Alcatel 3L ise gösterişsiz, mat ve dokulu bir arka yüzle geliyor. Parmak izi okuyucusu 3L’de yok. Yüz tanıma bu modelde eksikliği kapatıyor. Alcatel 3’te de yüz tanıma var.

Alcatel 3 ve 3L, uygun fiyattan Android deneyimi sunan telefonlar olarak nitelendirilebilir. Gösterişli tasarım ve malzeme kalitesiyle Alcatel 3 biraz daha tercih edilesi oluyor. Ancak bunun karşılığında daha fazla ödemeniz gerekecektir.

İLGİLİ HABERLER