Teknoloji

BlackBerry patent ihlâli iddiasıyla şimdi de Twitter’ın peşine düştü

blackberry twitter

BlackBerry geçtiğimiz yıl kendisine ait patentleri ihlâl ettiği iddiasıyla Facebook’u dava etmişti. Kanadalı şirket şimdi de başka bir sosyal ağı hedef alıyor. BlackBerry Twitter hakkında kendisine ait altı patenti izinsiz olarak kullandığı gerekçesiyle dava açtı. Söz konusu patentler push bildirimlerini, mobil reklamcılık tekniklerini, mesaj dizisi içindeki bildirimleri susturma gibi özellikleri kapsıyor.

Şikayet dosyasında BlackBerry’nin Twitter’ı kendisine ait bazı işlevsellik geliştirici özellikleri kullanmakla suçlandığı görülüyor. Söz konusu özelliklerden bazılarının BlackBerry’nin ürünlerine ticari başarı kazandırdığına dikkat çekiliyor. Kanadalı şirket, Twitter’ın müşterilerini kendisine ait ürün ve servisleren uzaklaştıracak bir harekette bulunduğunu öne sürdü.

Şikayet dilekçesinde kullanılan ifadeler, akıllara BlackBerry’nin geçtiğimiz yıl Facebook’u suçlarken kullandığı ifadeleri getiriyor. BlackBerry Facebook’u kendisine ait çeşitli mesajlaşma, etiketleme ve zaman damgası özelliklerini izinsiz olarak almakla suçlamıştı. Kanadalı şirket, bundan bir ay sonra da altı patentini ihlâl ettiği gerekçesiyle Snap’e dava açmıştı. Donanım pazarından çıktıktan sonra odak noktasını yazılımlara çeviren BlackBerry, Snap’in de kaybolan mesajlarında ve Harita özelliğinde kendisine ait patentleri izinsiz kullandığını öne sürmüştü.

BlackBerry Twitter aleyhinde açtığı davada neler istiyor şimdilik bilinmiyor. Şirket, Facebook’tan maddi tazminat talebinde bulunmuştu. Reuters‘ın haberine göre, BlackBerry’nin açtığı üç dava da Kaliforniya’da aynı hakim tarafından görülebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER