Teknoloji

Alcatel 3L ve 3 ile giriş seviyesinde ekranları uzatıyor

alcatel 3l
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alcatel, akıllı telefon pazarındaki popüler özellikleri giriş segmentinde sunmaya 2019’da da devam ediyor. Şirket, 19.5:9 görüntü oranlarına sahip Alcatel 3L ve 3 modellerini gözler önüne çıkardı. Her iki akıllı telefon da ilk bakışta daha üst segmentte konumlanan akıllı telefonları andıran görüntüleriyle dikkat çekiyor.

Alcatel’in yeni akıllı telefonlarının ekranının üst kısmında su damlası şeklindeki çentiğin varlığı da göze çarpıyor. Her iki akıllı telefonun arkasında da 13 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Akıllı sahne tanıma özelliği için yapay zekâdan yardım alan Alcatel 3 ve 3L, 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameraları sayesinde basit bir yüz tanıma teknolojisi de sunuyor.

Akıllı telefonların 5.9 inç büyüklüğündeki 1560 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. İşlemci tarafında ise Alcatel 3’te sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 439, 3L’de ise dört çekirdekli Snapdragon 429 bulunuyor. Alcatel 3’te bellek seçenekleri 3 ve 4 GB olurken, 3L’de kullanıcılara sadece 2 GB RAM seçeneği sunuluyor. Her iki akıllı telefon da enerjilerini 3500 mAh kapasiteli pillerinden alıyor.

alcatel 1s
Alcatel 1S

Alcatel’in heybesindeki yeni telefonlar 3L ve 3 ile sınırlı kalmıyor. 1S adını taşıyan ve daha da alt segmenti hedefleyen bir telefon daha tanıtan Alcatel, 1440 x 720 piksel çözünürlüklü ekranda 18:9 görüntü oranını tercih etmiş. Telefonun arkasındaki 5 megapiksel kamerayı 2 megapiksel kamerayla değiştiren Alcatel, telefonun kalbine de sekiz çekirdekli Spreadtrum işlemci yerleştirmiş.

Alcatel 3 Avrupa’da 159 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Alcatel 3L içinse 139 avro ödemek gerekecek. Alcatel 1S’in fiyat etiketinde ise 109 avro yazacak. Her üç telefon da yılın ikinci çeyreğinde raflardaki yerlerini alacak.

İLGİLİ HABERLER