DosyaManşetler

Yeni Android telefonunuz için en iyi uygulamalar (2019)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın mobil işletim sistemi Android, kullanıcılarına son derece geniş bir uygulama ekosistemi sunuyor. Kriterleri giderek netleşen ve eskiye kıyasla daha güvenli hâle gelen Google Play Store’da farklı amaçlara yönelik çok sayıda uygulama bulunuyor. Yeni yılı yeni Android telefonuyla karşılayanlar için bu uygulamaların en iyilerinden bazılarını sıraladık.

Pocket Casts

Android’in artık kendisine ait yerel bir podcast uygulaması var. Ancak Pocket Casts, Android’de podcast dinlemek için en iyi üçüncü taraf çözümlerden biri olarak dikkat çekiyor. Kısa süre önce geçiş yapılan yeni tasarımla daha şık ve kullanışlı bir yapıya bürünen uygulama, podcast tutkunları için en kullanışlı çözümler arasında bulunuyor.

1Password

Şifre yöneticilerine alışmak biraz zahmetli olabiliyor. Ancak alışma süreci tamamlandıktan sonra pek çok kullanıcı asla geriye dönmeyi istemiyor. 1Password, söz konusu şifre yöneticileri arasında en kullanışlı ve güvenilirlerinden biri olarak öne çıkıyor. İlk ayın ardından bir aylık abonelik ücret ödemek gerekse de, uygulamanın sunduğu deneyimin bu ücreti hak ettiği rahatlıkla söylenebilir.

VSCO

VSCO‘nun geliştiricileri uygulamanın arayüzünde düzenli olarak radikal değişiklikler yapmayı seviyor. Buna rağmen, sadık kitlesi uygulamayı kullanmaktan vazgeçemiyor. Bulunabilecek en iyi fotoğraf filtrelerini barındıran uygulama, Instagram’a koyulacak fotoğraflara bambaşka bir hava kazandırmakta son derece maharetli.

Mesajlar

android mesajlar koyu renk moduAndroid’e her üretici kendi yorumunu da katabildiği için Google’ın hazırladığı uygulamalardan bazıları cihazlarda ön yüklü olarak yer almayabiliyor. Mesajlar uygulaması da bu gruba dahil. Kullanıcılarına bilgisayarla eş zamanlama yapma ve gelen mesajları bilgisayar üzerinden yanıtlama imkanı sağlayan uygulama, bilgisayarı ve telefonu arasındaki entegrasyonu artırmak isteyenler için oldukça ideal.

Clue

Teknolojinin insan hayatına olan kolaylaştırıcı etkisini en iyi gösteren uygulamalardan birisi de Clue. Kadınların âdetlerini takip etmelerine yardımcı olan uygulamaların içinde en yetenekliler arasında yer alan Clue, görselliğin öne çıktığı kolay anlaşılır arayüzüyle öne çıkıyor. Geliştiricilerinin kullanıcı verilerini satmama yönündeki taahhütleri de Clue’ya puan kazandırıyor.

Audio Recorder

Android’in sesli not kaydı için varsayılan bir çözümünün olmaması, platformun eksiklerinden biri olarak tanımlanabilir. Ancak ekosistemde bu eksiği kapatabilecek çok sayıda uygulama yer alıyor. Sony tarafından geliştirilen Audio Recorder, bu çözümler arasında en kullanışlı seçeneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Yüksek kalitede kayıt imkanı da sağlayan uygulamadaki “orta kalite” ayarının da gayet yeterli olduğunu söylemekte fayda var.

Google Files

Hâlâ Android’in varsayılan parçalarından biri hâline gelmeyen Google Files, Android ekosisteminde bulunabilecek en iyi dosya yönetimi uygulamaları arasında yer alıyor. Dosyalar arasında gezinmeyi fazlasıyla kolaylaştıran uygulama, gereksiz unsurları temizleyip telefonun depolama alanını boşaltmaya fazlasıyla yardımcı oluyor.

Pocket

pocket yeni tasarımGün içinde ara ara sosyal medyada gezinirken gördüğünüz ilginç yazıları okumak için zamanınız olmayabilir. Pocket, ilgisini çeken şeyleri daha sonra rahatça bulmak isteyenlere yardımcı olan uygulamaların en popülerlerinden biri. Masaüstündeki tarayıcı eklentisiyle de eşleşen uygulama, makaleleri kolaylıkla kaydetmeyi sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER