DosyaManşetler

Yeni iPhone’unuz için en iyi uygulamalar (2019)

en iyi iphone 2019

2019’a merhaba derken yeni bir iPhone Xs Max, iPhone XR veya iPhone 7’yi kutusundan çıkarmış olabilirsiniz. Bu telefonlar kutularından çeşitli uygulamalarla birlikte çıksalar da, Instagram ve YouTube gibi olağan şüphelilerin dışında başka uygulamalar da indirmek gerekebiliyor. Bu uygulamaların en iyilerinden bazılarını sizler için sıraladık.

Microsoft Outlook

Apple’ın iOS’le birlikte sunduğu Mail uygulamasına alışmak çok kolay olmuyor. Özellikle Gmail hesabı olanlar için Mail uygulaması epey sıkıntı yaratabiliyor. Pek çok kişinin aklına ilk alternatif olarak Gmail’in kendi mobil uygulaması gelse de, Microsoft Outlook iOS uygulaması daha etkin bir çözüm niteliği taşıyor. Hızlı ve temiz bir arayüzü bulunan uygulama, piyasadaki neredeyse tüm e-posta şirketleri için destek sunuyor.

Google Fotoğraflar

iPhone’unda depolama alanı konusunda sıkıntı yaşayanlar öncelikle fotoğraflarını bulutta yedekleyerek cihazlarında yer açmayı seçiyor. Bu konuda akıllara gelen ilk tercih ekstra iCloud depolama alanı satın almak olsa da, sadece fotoğraf yüklemek için kullanılabilecek ücretsiz seçenekler de bulunuyor. Bu seçenekler arasında da Google Fotoğraflar en popüleri olarak öne çıkıyor. Google’ın gelişmiş gruplandırma ve etiketleme özellikleri de Google Fotoğraflar’ın aradan sıyrılmasını sağlıyor.

Google Haritalar

google haritalarApple’ın Harita servisi ilk günden bu yana hatırı sayılır bir gelişim gösterse de, yola çıkışında yaşadığı sendeleme nedeniyle beklenen ivmeyi yakalayabilmiş değil. Bu da pek çok iPhone sahibini yılların tecrübesi Google Haritalar‘a yönlendiriyor.

1Password

Şifre güvenliği son derece önemli bir konu. Özellikle veri sızıntısı skandallarının sık sık patlak vermesi, bu konuyu daha hayati hâle getiriyor. Bir şifre yöneticisinden yararlanmak hem daha güçlü şifreler oluşturmaya hem de her platformda aynı şifreyi kullanmamaya yardımcı oluyor. 1Password, söz konusu çözümlerin en yeteneklilerinden biri olarak öne çıkıyor.

IA Writer

yeni iphoneAkıllı telefonunda not almayı sevenler için IA Writer‘ın para harcamaya değecek bir uygulama olduğu söylenebilir. Oldukça hızlı çalışan IA Writer, minimalist tasarımıyla kullanım kolaylığı sağlıyor. Notların PC ve Mac ile eş zamanlanabilmesi de uygulamanın yararlılık seviyesini yukarıya çekiyor.

Pocket

İnternette ilgi çekici sayısız içerik var ve bu içeriklerin hepsini okumak için yeterli zaman yok. Pocket, kullanıcılarına dikkat çekici içerikleri saklama ve daha sonra uygun zamanda rahatlıkla bularak okuma imkanını sağlıyor.

Fantastical

Apple’ın iOS’te sunduğu yerleşik takvim uygulaması kullanışlı ve yetenekli olsa da, Fantastical bir adım öne çıkmayı başarıyor. Kullanıcıların tüm hesaplarındaki randevu ve hatırlatıcıları bir arada sunan bir görünüme sahip olan uygulama, akıllı sistemi sayesinde daha etkinlik oluşturulurken konum ve tarih gibi bilgileri akıllı biçimde ekleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER