Dosya

Yeni Mac bilgisayarınız için en iyi uygulamalar (2019)

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac

Apple’ın macOS platformu belirgin bir olgunluğa erişmiş durumda. Artık yeni bir Mac dizüstü veya masaüstü bilgisayar kutusundan çıktığında kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek uygulamalarla yüklü olarak geliyor. Yine de, macOS platformundan maksimum faydayı almaya yardımcı olacak üçüncü taraf uygulamaların varlığını da unutmamak gerekiyor. Bu uygulamaların en iyilerinden bazılarını sizler için sıraladık.

Adobe Creative Cloud Fotoğraf

Kreatif işlerle uğraşanlar için Adobe Creative Cloud’un olmazsa olmaz hâline geldiği söylenebilir. Lightroom, Lightroom Classic ve Photoshop’tan oluşan profesyonel seviyede bir paket olan Fotoğraf paketi, fotoğraf düzenlemeden görsel oluşturmaya kadar pek çok şeyi yapmaya sağlıyor.

Alfred

Temel itibarıyla bir kısayol oluşturma aracı olan Alfred, kullanıcıların klavye komutlarıyla uygulamaları başlatmalarını, dosyalarını bulmalarını ve hatta web üzerinde arama yapmalarını sağlıyor. Kullanıcılar kendi kısayollarını oluşturmanın yanı sıra diğer Alfred kullanıcıları tarafından hazırlanan kısayollara da erişebiliyor.

Bear

Bear, düzenli olarak yazı yazan Mac kullanıcılarının hayatlarını oldukça kolaylaştıran bir uygulama. Temiz arayüzünde çok güçlü yetenekler barındıran Bear, diğer not alma uygulamalarının pabucunu dama atacak türden bir performans sergiliyor.

GIF Brewery 3

GIF’lerin sosyal medyanın ve genel olarak internetin “olmazsa olmaz”ı olduğu rahatlıkla söylenebilir. GIF Brewery 3, Mac sahiplerine en kolay ve en hızlı şekilde GIF animasyonu oluşturma imkanı veren uygulama olarak öne çıkıyor.

Moom

Resmi bir pencere yönetim aracının bulunmaması macOS’in önemli eksiklikleri arasında yer alıyor. Neyse ki, Apple’ın bu konudaki eksiğini kapatacak üçüncü taraf uygulamalar bulunuyor. Moom bu uygulamalar arasında kullanımı en kolay seçenek olarak öne çıkıyor. Yüklendikten sonra arka planda kalan uygulama, kullanıcılar yeşil renkli “büyüt” ikonuna tıklayana kadar bekliyor. Komutu alınca harekete geçen Moom, kullanıcılara kısayollarla hızlı şekilde ayar yapma imkanı da sağlıyor.

Pixelmator Pro

yeni macPhotoshop’a aylık abonelik ücreti ödemek istemeyenler için doğru adresin Pixelmator Pro olduğu söylenebilir. RAW formatında düzenleme desteğine sahip olan uygulama, yapay zekânın da yardımıyla çok güçlü bir fotoğraf düzenleme aracı profili çiziyor.

Tooth Fairy

Eğer AirPods sahibiyseniz ve kulaklığınızı sık sık Mac’inize bağlıyorsanız, Tooth Fairy işinize fazlasıyla yarayabilir. Tooth Fairy sayesinde bilgisayarla eşleştirilen Bluetooth cihazların bağlantıları tek bir tıklamayla rahatlıkla aktif hâle getirilebiliyor ya da devredışı bırakılabiliyor.

TrashMe

TrashMe sayesinde Mac kullanıcıları istemedikleri uygulamalardan, eklentilerden veya tercih bölmelerinden rahatlıkla kurtulabiliyor. Uygulama sayesinde hiçbir şekilde silinmemesi gereken uygulamalar için de koruma sağlanıyor.

Wavebox

Wavebox ile Mac sahipleri yerleşik Mail uygulamasından farklı olarak standart Gmail deneyiminden yanında çeşitli entegrasyonlarla birlikte yararlanabiliyor. Sade bir tasarıma sahip olan Wavebox’ın Office 365, Slack ve Discord gibi platformlarla entegre çalışabilmesi de uygulamaya değer katıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER