Teknoloji

MP3 efsanesi Winamp dört yılın ardından güncellendi

winamp

1990’lı yıllarda ve 2000’lerin bir kısmında bilgisayarda müzik dinlemek için akıllara gelen ilk yazılım olan Winamp, hayata tutunmaya devam ediyor. Efsanevi MP3 yazılımının geliştiricileri, dört yılın ardından program için bir güncelleme çıkardı.

Söz konusu güncelleme büyük bir değişiklik getirmezken, uygulamanın yapımcıları güncellemenin yılların yoğun çalışmasının bir sonucu olduğunu belirtti. Perde arkasında büyük değişiklikler getiren güncellemeyle Winamp daha yeni bir geliştirme platformuna geçiş yapıyor.

Winamp’ın mazisi yukarıda da belirttiğimiz gibi son derece uzun. İnsanların bilgisayarlarına müzik indirdikleri dönemde bir numaralı tercih olan MP3 yazılımı, özelleştirilmiş temaları ve görselleriyle de bir döneme damgasını vurmuştu.

Uygulamanın sahibi olan AOL, Spotify ve türevi çevrimiçi müzik platformlarının yükselmesiyle birlikte 2013’te yazılımın fişini çekmişti. Ancak macera burada bitmemiş ve çevrimiçi müzik pazarına girmeyi planlayan Radionomy 2014’te uygulamayı satın almıştı. Radionomy satın almanın ardından uygulamada çevrimiçi radyo ve podcast gibi özellikler sunma sözünü vermişti.

Winamp’ın eski görkemli günlerini yeniden yakalaması imkansız görünüyor. Spotify, Apple Music ve türevi platformlar müzik dünyasını daha uzun süre domine edeceğe benziyor. Yine de, nostalji yaşamak isteyenlerin bu dönüşten mutlu olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER