Manşetler

Birçok detayı sızan OnePlus 10T nihayet resmiyet kazandı

oneplus 10t

Geçen yıl OnePlus 9T modelini piyasaya sürmeyen OnePlus’ın T serisi, çarşamba günü resmi lansmanı yapılan OnePlus 10T ile 2022’de geri dönüyor. Cihazın ayrıntılarının çoğu zaten biliniyordu, bu nedenle bugünkü resmi duyuru daha çok fiyat ve piyasaya çıkış bilgilerinin paylaşılmasıyla ilgili oldu.

OnePlus 10T yurt dışında birçok ülkede satışa sunulacak. Telefonun ABD’deki ön satışlarının 1 Eylül’de başlaması ve telefonun 29 Eylül’de bu ülkedeki mağazalara girmesi bekleniyor. OnePlus 10T’nin fiyatları, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip modelin fiyatı olan 649 dolardan başlayacak ve 16 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip model için 749 dolara yükselecek. Avrupa’da ise bugün ön satışlar başladı ve 25 Ağustos’ta telefonun satışları başlayacak. İngiltere ve Avrupa fiyatları 629£ (699€)’dan başlıyor ve daha yüksek depolama alanlı ve RAM’li model için 729 £’a (799 €) yükseliyor.

oneplus 10t

OnePlus 10T, yıl ortasında tanıtılan ve piyasaya çıkan amiral gemisi telefonların tipik özelliklerini içeriyor. Arka tarafında büyük bir kare kamera çıkıntısı bulunan önceki OnePlus 10 Pro ile benzer bir genel tasarıma sahip olsa da, çok sayıda dahili yükseltme de yapıldı. En ilginç olanı şarj teknolojisi oluyor. OnePlus 10 Pro, maksimum 80W hızlı şarj (veya Kuzey Amerikalılar için 65W) ile sınırlıyken, OnePlus 10T, diğer BBK Electronics markası Realme’den, OnePlus 10R ve GT Neo 3’te ilk kez görülen 150W hızlı şarjı devralıyor.

OnePlus 10T Snapdragon 8 Plus Gen 1 ile geliyor

İçeride ise OnePlus 10T, Qualcomm’un Snapdragon 8 Plus Gen 1’i tarafından destekleniyor. Bu, 10 Pro’da bulunan 8 Gen 1’in üstüne gelen hafif bir yükseltme niteliğini taşıyor. Maksimum RAM miktarı da artırıldı ve şimdi en üst modelde 16 GB’a kadar çıkıyor. OnePlus’a göre arka planda aynı anda 35 uygulamayı askıya alabilmek mümkün olacaktır. Ayrıca şirket, telefonda her şeyin sorunsuz çalışmasını sağlamak için “en büyük ve en gelişmiş” soğutma sistemini kullandığını söylüyor.

Telefonun ön tarafında, 90 ile 120 Hz arasında dinamik olarak ayarlanabilen yenileme hızına sahip 6.7 inç 1080p OLED ekran bulunuyor. OnePlus telefonlarının genelinde gördüğümüz düz ekran 10T modelinde de mevcut. Daha sade görünümü tek elle kullanımı kolaylaştırmakta yardımcı olacaktır.

Uzun zamandır amiral gemisi OnePlus telefonlarında görmeye alıştığımız Hasselblad markalı kameralar yok, ancak 10T hâlâ bir üçlü bir arka kamerayla geliyor. 50 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş ve 2 megapiksel makro kamera bulunuyor. Ön tarafta, ekranın üst ortasındaki delikli bir oyuğun içinde 16 megapiksellik bir selfie kamerası var.

oneplus 10t

OnePlus daha önce, 10T’nin yüksek voltajlı şarj bileşenlerine, büyük pile ve toplam 15 antene yer açmak için simge niteliğindeki uyarı düğmesini kaldıracağını açıklamıştı. Telefonun resmi olarak duyurulmasıyla birlikte bunun kaldırıldığını da görüyoruz.

OnePlus 10T, geçen yılki Android 12’yi temel alan OxygenOS 12.1 ile birlikte geliyor. Şirket, telefonun üç büyük Android güncellemesi ve dört yıllık güvenlik güncellemesi alacağını taahhüt ediyor. Doğal olarak bu yılın ilerleyen zamanlarında Android 13 tabanlı OxygenOS 13 gelecek. Bu sürüm OnePlus 8 ve sonrasında çıkan gamiral gemisi OnePlus cihazlarında ve Nord CE’ye kadar geriye giden Nord cihazlarında mevcut olacak.

Son olarak OnePlus çarşamba günü, OnePlus 10T’yi yüzde birden yüzde 100’e kadar sadece 29 dakikada şarj edebilen yeni bir 80W araç şarj cihazı da duyurdu. Bu aksesuar ABD’de 1 Eylül’de 39 dolar karşılığında satışta olacak. İngiltere’de 25 Ağustos’ta 59,99 pound karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER