Eğlence

Winamp müzik dinleme ihtiyacını tamamen karşılamak için değişiyor

winamp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Winamp dijital müzik kavramının henüz yeni yeni şekillendiği günleri gören herkesin aşina olduğu bir marka. Uzun süredir atıl vaziyetteki servis, önümüzdeki yıl önemli bir değişim geçirecek.

Çatı şirketi Radionomy, Winamp’ı önümüzdeki yıl itibarıyla podcast’lerin dinlenebildiği, çalma listelerine erişilebildiği, radyo kanallarının mevcut olduğu, kısacası tüm dinleme ihtiyaçlarına yanıt veren bir platforma dönüştürmeyi planlıyor.

Winamp için planlanan bu büyük dönüşüme dair detaylar şu an için biraz kısıtlı. Şu an için sadece servisin iOS ve Android uygulamalarının hazırlanacağı ve masaüstü uygulamasının da yenileneceği biliniyor. Bu doğrultuda masaüstü uygulaması için 18 Ekim’de 5 yıl aradan sonra ilk kez bir güncelleme yayınlanacak. Platform 2013’te kapandıktan sonra 2014’te Radionomy tarafından satın alınmıştı.

Yayınlanacak ilk güncelleme, uygulamayı yapılacak köklü değişime kadar çalışır tutacak hata düzeltmelerini barındıracak. Tamamen yenilenen Winamp 6 ise 2019’da yayınlanacak ve bu süreçte mobil uygulamalar da ana uygulamaya eşlik edecek.

Radionomy CEO’su Alexandre Saboundjian, TechCrunch’a yaptığı açıklamada yeni Winamp’ı tüm olası dinleme seçeneklerini bir arada sunacak bir platform olarak tasarlandıklarını belirtti. Ancak Apple Music ve Spotify gibi servislerin platforma nasıl entegre edileceği konusunda henüz bir bilgi verilmiş değil. Bu şirketlerin kendi ekosistemlerinden kullanıcı çekebilecek bir platforma sıcak bakması da pek muhtemel görünmüyor.

Winamp eskisi gibi kişiselleştirilebilecek mi?

Görünüşünün farklı temalarla değiştirilebilmesi, Winamp’ın bir zamanlar sunduğu deneyimin en önemli ayaklarından birini oluşturuyordu. Bu kişiselleştirme imkanının yeni Winamp deneyiminde mevcut olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Artık eski usül arayüz kişiselleştirmelerine pek izin verilmese de, Winamp’ın köklerine bağlı kalıp kalmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER