Ulaşım

Elon Musk Tesla Cybertruck teslimatları için tarih verdi

tesla cybertruck

Tesla CEO’su Elon Musk, elektrikli kamyonet Cybertruck’ın teslimatlarına 2023’ün ortasında başlamayı umduklarını belirtti. Şirketin yatırımcılarıyla bir araya gelen Musk, elektrikli kamyonetin teslimatı konusunda ilk kez bu kadar somut bir tarih verdi. Daha önceki açıklamalarda, Tesla Cybertruck teslimatlarının 2023’te başlamasının umulduğu belirtilmişti.

Cybertruck’ın duyurusu 2019’da yapılmıştı. Şirket üretimin başlaması içinse 2021’in sonunu hedeflediğini açıklamıştı. 2021’in ağustos ayında üretimi 2022’ye erteleyen Tesla, bu yılın başlarında Cybertruck’ın teslimatı için 2023’ü işaret etmiş; ancak net bir zaman aralığı vermemişti.

Bu süreçte Tesla’nın rakipleri Ford ve Rivian da kendi elektrikli kamyonetlerini tanıtmıştı. Ford 2023’te 150 bin F-150 elektrikli kamyonet üretmeyi planladığını açıklamıştı.

Tesla Cybertruck tasarımıyla dikkat çekiyor

Cybertruck’ın en tanımlayıcı özelliği olarak açılı tasarımı öne çıkıyor. Bilgisayar oyunlarından fırlamış gibi görünen Cybertruck’ın gerçek dünyada kullanımında bazı problemlerin olacağını anlamak fazla zaman almamıştı. Musk 2021’de kamyonetin ön cam sileceği konusunda endişelendiğini belirtmişti. Mevcut tasarımda tek bir silecek bütün ön camı tek bir darbede temizliyor.

Tesla Cybertruck’ın yola çıkabilmesi için ne gibi işlemlerin yapılması gerektiği hâlihazırda belirsizliğini koruyor. Elon Musk yatırımcılara bu konuda bilgi vermiş değil. Ancak Tesla’nın son birkaç aydır Model S, X, 3 ve Y üretiminde sorun yaşadığı biliniyor. Şirket özellikle Çin’deki koronavirüs önlemleri nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekiyor. Elon Musk da durumu “Talep problemimiz yok, bir üretim problemimiz var” sözleriyle özetliyor.

İLGİLİ HABERLER