Eğlence

FIFA 23 kadın futboluna daha fazla yer verecek

fifa 23 ea premier lig
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kadın futbolunun en önemli turnuvalarından biri olan Avrupa Futbol Şampiyonası hâlihazırda İngiltere’de devam ediyor. Şampiyonanın tetiklediği yüksek ilgiden yararlanmak isteyen EA, FIFA 23’te kadın futboluna daha fazla yer verecek.

FIFA markasıyla çıkaracağı son futbol oyununa dair detayları paylaşan EA, oyunda kadın futbolunun önemli kulüp takımlarını bulmanın mümkün olacağını açıkladı. Buna ek olarak, hem Katar’da bu yıl gerçekleştirilecek erkekler Dünya Kupası ve 2023’te Avustralya ile Yeni Zelanda’da gerçekleştirilecek kadınlar Dünya Kupası’da oyunda oynanabilecek. Her iki turnuva da sonradan yayınlanacak güncellemelerle oyuna eklenecek.

Kadın futbolunun FIFA oyunlarına girişi 2016’da kadın milli takımlarıyla olmuştu. Kulüp takımlarının oyuna eklenmesinin ise önemli ve gecikmiş bir ekleme olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yine de, kadın kulüp takımlarının sınırlı bir ölçekte oyuna dahil edilmesi gözden kaçmıyor. Bayern Münih, Portland Thorns ve FC Barcelona gibi güçlü kadın takımlarını FIFA 23’te bulmak mümkün olmayacak.

Kadın futbolu için daha fazla seçenek sunacak olan oyunda oyuncuları başka yenilikler de bekliyor. Çapraz oyun desteğiyle gelecek olan FIFA 23’te oyunculara daha gerçekçi bir deneyim de vadediliyor. Oyunun videosunu da hemen yukarıda izleyebilirsiniz.

FIFA’nın bu versiyonu tarihi bir öneme de sahip. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu oyun EA’in FIFA markasıyla çıkardığı son oyun olacak. Şirket seriye EA Sports FC ismiyle devam edecek.

FIFA 23 30 Eylül’de PC, Xbox, PS4, PS5 ve Stadia’da oyuncularla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER