Teknoloji

Google işe alımları iki haftalığına durdurdu

rekabet kurumu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google işe yeni çalışan alımını iki hafta boyunca durdurma kararı aldı. The Information’ın haberine göre, şirketin başkan yardımcısı Prabhakar Raghavan’ın imzasıyla gönderilen e-postayla bu karar çalışanlara bildirildi. İnternet devi bir süre önce işe alımların sene sonuna kadar yavaşlatacağını açıklamıştı.

Raghavan’ın e-postasında bu iki haftalık sürecin çalışan sayısı ihtiyacını değerlendirmek ve önümüzdeki üç aylık dönem için önceliklerin yeniden belirleneceği ifade edildi. The Information’ın haberine göre, işe alımların durdurulması mevcut görüşmeleri etkilemeyecek. Ancak şirket bu süreçte yeni bir başvuru almayacak veya görüşme yapmayacak.

Google CEO’su Sundar Pichai bir süre önce işe alımların yavaşlatılması konusunda yaptığı açıklamada, şirketin sadece ikinci çeyrekte 10 bin kişiyi işe aldığını belirtmişti. Pichai aynı açıklamada internet devinin mühendislik, teknik ve diğer önemli pozisyonlarda işe alım yapmaya devam edeceğini dile getirmişti. Ancak şirket işe alımları şimdilik tamamen durdurmuş vaziyette.

Google: Önceliklere karar verilecek ve planlar yeniden şekillendirilecek

Konuyla ilgili olarak Google tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Sundar’ın açıkladığı gibi, yılın geri kalanları için işe alımları yavaşlatmak gerekiyor. Bu doğrultuda önümüzdeki iki hafta için yeni teklifleri tamamen durdurduk. Böylelikle ekiplerimiz yılın geri kalanı için öncelikli pozisyonlarına karar verebilecek ve işe alım planlarını şekillendirebilecek.”

İLGİLİ HABERLER