Ulaşım

Tesla Cybertruck teslimatlarını geçici olarak durdurdu

tesla cybertruck

Tesla Cybertruck adını taşıyan elektrikli kamyonetinin teslimatlarını geçici olarak durdurdu. Carbuzz sitesinin haberine göre, şirket tarafından Cybertruck sahiplerine gönderilen açıklamada “aracın hazırlanmasında beklenmeyen bir gecikme yaşandığı” belirtiliyor.

Cybertruck Sahipleri Kulübü’ne konuşan bir müşterinin verdiği bilgiye göre; Tesla, hızlandırıcıdaki bir sorun nedeniyle bazı otomobilleri geri çağırdı.

Şirket tarafından bir başka müşteriye gönderilen açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Aracınızın hazırlanmasıyla ilgili beklenmedik bir gecikme hakkında az önce bilgilendirildik. Pazar günkü teslimat randevunuzu iptal etmemiz gerekiyor ve programa geri dönebildiğimizde size tekrar ulaşacağız. Bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve yakında Cybertruck teslimatınıza ev sahipliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bir Cybertruck sahibinin TikTok paylaşımı, potansiyel sorunun ne olabileceğini gösteriyor. Gaz pedalındaki aşırı yağlama sorunu nedeniyle kapak gevşeyip öne doğru kayarak döşeme tahtasındaki boşluğa sıkışabiliyor. Bu, gaz pedalının tam olarak devreye girmesine neden olur ve açıkça tehlikeli bir durum yaratıyor. Ancak Tesla, gecikmenin veya geri çağırmanın kesin nedenini henüz doğrulamadı.

Tesla Cybertruck teslimatlarına 20 Nisan’da yeniden başlayacak

Tesla Cybertruck teslimatlarının 20 Nisan itibarıyla yeniden başlamasını bekliyor. Ancak mevcut durumun daha sonraki teslimatları da yavaşlatacak bir dalgalanma etkisi yaratabileceğini de belirtiyor. Çok sayıda ertelemenin ardından geçtiğimiz yılın sonları itibarıyla üretimi başlayan Cybertruck, başka şikayetler de aldı. Bunlar arasında görünürlük eksikliği, arazide zorluklar, buruşma bölgelerinin olmaması nedeniyle yolcular için potansiyel tehlike, CCS adaptörüyle ilgili sorunlar, beklenenden daha düşük menzil, paslanmaz çelik gövde panellerinin renginin değişmesi ve daha fazlası yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER