Ulaşım

Tesla neredeyse 15 bin çalışanını işten çıkarıyor

tesla

Tesla kısa süre önce 2024’ün ilk çeyreğindeki teslimat sayılarını açıklamış ve şirketin 2020’den bu yana ilk kez yıllık bazda teslimat sayısında düşüş yaşadığı ortaya çıkmıştı. Electrek sitesinin haberine göre, şirket şimdi de küresel iş gücünde yüzde 10’un üstünde bir kesintiye gitmeye hazırlanıyor. Bunun çalışanlara bir e-postayla duyurulduğu belirtiliyor.

Tesla’nın son yıllık finans raporuna göre, şirketin 140 bin 473 çalışanı bulunuyor. Bu da 14 binden fazla kişinin işine son verilebileceği anlamına geliyor. Hangi ekiplerin bu işten çıkarmalardan etkileneceği de belirsizliğini koruyor.

Çalışanlara gönderilen ve Electrek tarafından paylaşılan e-postada Elon Musk’ın şu ifadeleri yer alıyor: “Daha fazla nefret ettiğim hiçbir şey yok ama yapılması gerekiyor. Bu, bir sonraki büyüme aşaması döngüsü için yalın, yenilikçi ve aç olmamızı sağlayacaktır.”

Tesla için kötü haberler art arda geliyor

Elektrikli otomobil üreticisi için kötü haberler bir süredir art arda geliyor. 23 Nisan’da ilk çeyreğe ait finans raporunu paylaşacak olan şirket, bir süre önce teslimat hedefini tutturamadığını duyurmuştu. Ocak ayında ise satış büyümesinin yavaşlamasının beklendiği açıklanmıştı. Şirket bunun yeni nesil araçların üretiminde karşılaşılan sorunlardan kaynaklandığının altını çizmişti.

Söylentilere göre, Tesla bir süre önce uygun fiyatlı Model 2’yi üretme planını rafa kaldırdı. Şirketin 25 bin dolar civarında bir fiyatla satılacak bu model yerine robot taksi modeline odaklandığı söyleniyor. Tesla’nın son zamanlarda uygun fiyatlı elektrikli otomobil pazarında giderek büyüyen bir baskıyla karşı karşıya olduğunu belirtmek gerekiyor. Özellikle Çinli üreticiler, hem bu alanda hem de pazarın genelinde Tesla’ya meydan okuyor. Çinli BYD, geçtiğimiz yıl 3.02 milyon elektrikli otomobil üreterek 1.81 milyon elektrikli otomobil üreten Tesla’yı tahtından etmiş ve dünyanın en çok elektrikli otomobil üreten markası hâline gelmişti.

İLGİLİ HABERLER