ManşetlerUlaşım

Tesla, Türkiye’de daha uygun fiyata tek motorlu Model Y satışlarına başladı

tesla model y

Elektrikli otomobil piyasasının öncüsü Tesla, Türkiye’deki sürücüler için büyük bir adım attı. Şirketin çok konuşulan modeli Model Y’nin, tek motorlu versiyonunun satışlarına bugün itibarıyla başlandı. Yalnızca 1 milyon 791 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan bu versiyon, Tesla hayranları için ulaşılabilir bir seçenek haline geliyor.

Tesla’nın sadece tek motorlu versiyonunun tedariğiyle ilgili sınırlamaları artık tarih oluyor. Bugünden itibaren özel sipariş verilebilen tek motorlu Model Y, 455 km WLPT menzil ile dikkat çekiyor ve yüzde 10’luk ÖTV diliminde yer alıyor. Özellikle 216 beygir güç üretme kapasitesine ve 430 Nm torka sahip olan bu model, performansıyla da göz dolduruyor. Tahmini teslimat tarihleri haziran ve temmuz ayları olarak belirlenen araç, çift motorlu kardeşinin 3 milyon 81 bin TL’den başlayan fiyat etiketlerine kıyasla oldukça cazip bir alternatif sunuyor.

tesla model y

Daha önce Tesla Model Y LR RWD olarak tanıtılan ve 19-inç Gemini jantlarıyla 600 km’lik WLTP menzili vaat eden sürüm, en üst hızı 217 km/s olarak açıklanan tek motorlu Model Y, 14.9 kWh/100 km tüketim verisiyle kendi sınıfında en iyisi olma iddiasını güçlendiriyor. Bu aracın sadece belirli Avrupa ülkelerinde satışa sunulduğu biliniyor.

Elon Musk’ın Tesla Full Self-Driving (FSD) / otomatik pilot sisteminin lisanslama potansiyelinden bahsetmesi de, şirketin teknolojik inovasyonlara olan bağlılığını bir kez daha gösteriyor. FSD teknolojisi, şirketin uzun vadeli hedefleri arasında yer alıyor ve bu, Tesla’nın ileri teknolojiye olan yatırımını ve pazardaki ayak izini genişletme hedeflerini yansıtıyor.

Bugün Türkiye’de başlayan tek motorlu Tesla Model Y satışları, sürdürülebilir ulaşım arayışındaki Türk tüketiciler için yeni bir sayfa açıyor. Ekonomik fiyatı, üstün menzili ve Tesla markasının sunduğu teknolojik yeniliklerle, bu model Türkiye’deki elektrikli otomobil pazarında önemli bir yer edinmeye aday görünüyor. Elektrikli araçların geleceği adına atılan bu adım, Tesla’nın Türkiye pazarındaki varlığını pekiştiriyor ve elektrikli otomobil kullanımını daha da yaygınlaştırma potansiyeline sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER