Manşetler

Apple gelecek nesil iPad’inden 3.5mm kulaklık jakını kaldırabilir

ipad 10. nesil

Apple, kulaklık jakını tüm iPhone serisinden ve iPad Pro, iPad Air ve iPad Mini gibi birkaç iPad’den kademeli olarak kaldırdı. Şimdi de şirket bunu iPad‘den tamamen kaldırmaya hazır gibi görünüyor. Yakında yeni tasarımıyla resmiyet kazanması beklenen giriş seviyesi modele ait olduğu iddia edilen taslak görsellerine göre, 3.5 mm jakı bu cihazda da ortadan kalkmak üzere. Cihazın üstünde veya altında bu porta dair herhangi bir iz görünmüyor.

MySmartPrice, CAD görüntülerinin 10. nesil iPad’e özel aksesuarlar üzerinde çalışan bir kasa üreticisinden alındığını söylüyor. Apple klasik iPad’in tasarımını yıllardır olduğu gibi bırakmıştı, sadece 2019’de ekran boyutunu biraz artırdı ve her yıl çeşitli donanım yükseltmeleri yaptı, ancak genel görünüm yıllar öncesine bağlı kaldı. Görünüşe göre yeni iPad, son iki yıldır çıkan iPhone’lar, iPad’ler, 14 inç / 16 inç MacBook Pro ve 2022 MacBook Air ile aynı düz kenar tasarımını paylaşacak. Hem 9to5Mac hem de MacRumors, bu taslak iPad 10. nesil görüntülerini haberleştirdi. Ancak her zaman olduğu gibi, kolayca sahte çıkabilen bu görüntülere karşı şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Ana sayfa tuşu kalıyor gibi görünüyor, doğal olarak ekranın üstündeki ve altındaki büyük çerçeveler de mevcut. MySmartPrice, ekranın mevcut 10.2 inç modelden daha büyük olması gerektiğini ve iPad’in arkasında iPhone X’deki modülü anımsatan yeniden tasarlanmış bir kamera modülünün olduğunu bildiriyor. Yenilenen iPad, Apple’ın tablet serisindeki geçişi tamamlayacak bir USB-C bağlantı noktasına sahip.

iPad 10. nesil dört hoparlör ile gelir mi?

Ayrıca görsellerde dörtlü hoparlör ızgarası görünüyor, ancak dört hoparlörün olacağına şüpheyle yaklaşmalıyız. Çünkü şu anda yalnızca iPad Pro dört hoparlörle donatıldı. Eğer böyle bir şey olursa, giriş seviyesi iPad ses alanında iPad Air ve Mini’yi geçmiş olacaktır. Ancak bunun gerçekleşme ihtimalini düşük buluyoruz.

10. nesil iPad bu sonbaharda tanıtılacaktır. Yenilenmiş tasarımın mevcut iPad modelininkine göre fiyatları yukarı çekip çekmeyeceğini bilmiyoruz. iPad 9. nesil şu anda 7199 TL’lik başlangıç fiyatıyla sunuluyor.

Eğer yeni gelecek iPad’de de 3.5mm kulaklık jakı kalkarsa, bu birimin Apple ürünlerinde bulunduğu tek yer olarak Mac bilgisayarlar kalacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER