Teknoloji

Tırnak içinde yapılan Google aramaları için iyileştirici güncelleme

google find my device

Google’da tam olarak bir kelimeyi veya kelime grubunu tırnak içine alarak arayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu, aradığınız bir şeyi daha net biçimde belirtmeyi sağlıyor. Perşembe günü Google, bununla ilgili memnun edici bir gelişmeyi duyurdu. Bir arama sonucu bağlantısının altındaki kısa açıklamalar, şimdi alıntılanan terimin sayfada göründüğü yere göre oluşturulacak.

Google’ın değişiklikle ilgili blog yazısında, bunun pratikte nasıl çalışacağını gösteren ve anlaşılır bir ekran görüntüsü var. Google, “google search” terimini aratıyor ve örnekte gösterilen iki sonucun her ikisi de kalın harflerle yazılmış “Google Search” ifadesini içeriyor.

google arama sonuçları

Önceleri Google, alıntılanan kelimeyi veya kelime grubunu içeren sonuçları size gösterirdi, ancak bir bağlantının altındaki kısa açıklamalar, kelime grubunun bir sayfada tam olarak nerede göründüğünü göstermiyordu. Google’dan Yonghao Jin, blog yazısında bunun neden olduğunu ve değişikliği neden yaptığını aşağıdaki gibi açıklıyor:

Geçmişte, bunu her zaman yapmıyorduk çünkü bazen alıntılanan materyal, bir belgenin yararlı snippet’ler oluşturmaya uygun olmayan alanlarında görünüyor. Örneğin, sitenin farklı bölümlerine gideceğiniz bir sayfanın menü öğesinde bir kelime veya kelime öbeği görünebilir. Bunun gibi bölümlerin etrafında bir snippet oluşturmak, kolayca okunabilir bir açıklama üretmeyebilir.

Tırnak içinde arama yapan kişilerin, sayfanın genel bir açıklamasından ziyade alıntılanan materyalin bir sayfada nerede olduğunu görmeye değer verdiğine dair geri bildirimler aldık. Geliştirmemiz, bu sorunu gidermeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Blog yazısında belirtildiği gibi, tırnak içinde yapılan aramalarla ilgili birkaç husus var. Örneğin, bazı metinler bir meta açıklama etiketinde veya alternatif metinde gizlenebilir ve bir sayfada kolayca görünmeyebilir. Veya Google, daha sonra kaldırılmış olan tırnak içine alınmış ifadeyi içeren bir sayfayı, ifade sayfadayken taramış olabilir. En önemlisi Google, tırnak içine alınmış içeriği masaüstündeki web sayfası kısa açıklamalarında kalınlaştırır. Kalınlaştırma, mobil sonuçlar için çalışmaz.

İLGİLİ HABERLER