Eğlence

YouTube’un en yeni deneysel özelliği ile videolarda yakınlaştırma yapabilirsiniz

YouTube, premium aboneleriyle, herhangi bir videoyu yakınlaştırmalarına olanak tanıyan yeni bir mobil uygulama özelliğini test ediyor. 9to5Google tarafından belirtildiği gibi, etkinleştirilebilir durumda olan en yeni deneysel özelliği, videolar için yakınlaştırma hareketi sağlıyor, hem dikey hem de tam ekran yatay görünümde çalışıyor.

Şirketin belirttiğine göre, yakınlaştırma özelliği 1 Eylül’e kadar testte kalacak. YouTube’a kullanıcı geri bildirimlerini toplaması ve bu özelliği potansiyel olarak daha geniş bir alana yaymadan önce işleri düzeltmesi için yaklaşık bir aylık süre tanınmış olacak.

Parmakları sıkıştırarak yakınlaştırmayı etkinleştirmek için telefonunuzdan veya web sitesinden YouTube’un Ayarlar menüsünü açın. YouTube Premium’a abone olduğunuz sürece, “Yeni özellikleri deneyin” bölümü olmalıdır. Şu anda test için kullanılabilen tek özellik yakınlaştırma işlevidir. Bizim gibi YouTube Premium’a abone olduğunuz hâlde bu testi görmemeniz söz konusu olabilir, ancak birkaç kez kontrol etmekte fayda var. Teste katıldığınızda ve işlev aktif olduğunda, 8 kata kadar yakınlaştırabilmeniz gerekir.

Android ve iOS’ta çeşitli erişilebilirlik işlevleriyle YouTube’daki videoları yakınlaştırmanın zaten çeşitli yolları var. Üstelik bunu bir masaüstü tarayıcıda yapmak çok kolay. Ancak bunu mobil uygulamada isteğe bağlı yerel bir özellik olarak kullanmak çok daha kullanışlı olacaktır.

Geçen ay YouTube, premium aboneler arasında ilk kez test ettikten sonra nihayet iPhone ve iPad için resim içinde resim modunu yayınlamıştı. Bu son derece kullanışlı özellik uzun zamandır Android’de mevcuttu.

İLGİLİ HABERLER