Ulaşım

UPS de Amazon gibi insansız hava araçlarıyla teslimatı düşünüyor

The Verge sitesinde yer alan habere göre, dünyanın önde gelen kargo şirketlerinden UPS de insansız hava araçlarıyla teslimat seçeneği üzerinde duruyor. Sektörünün liderlerinden olan UPS’in bir süredir çeşitli testler yürüttüğü belirtilirken, insansız hava araçlarıyla teslimat konusunda kendisine en uygun yaklaşımı bulmaya çalıştığı dile getirildi.

ups-051213

UPS’in hava araçlarıyla teslimat seçeneğini değerlendirdiğine dair haberlerin çıkış zamanı da oldukça dikkat çekici. Amazon CEO’su Jeff Bezos geçtiğimiz günlerde 2015 yılı itibarıyla Prime Air verdikleri insansız hava araçlarını ürün teslimatında kullanmaya başlayacaklarını açıklamıştı. UPS’ten gelen açıklamada insansız hava araçlarına olan ilgi inkar edilmedi, ancak bu modelin UPS tarafından uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bir doğrulama da yapılmadı.

UPS’ten yapılan açıklamada insansız hava araçlarının ticari amaçlarla kullanımının ilginç bir konsept olduğu ve UPS’in bu konuyu değerlendirmeyi sürdüreceği belirtildi. Şirket olarak teknolojiye kargo sektöründeki rakiplerinden çok daha fazla yatırım yaptıklarının altını çizen UPS sözcüsü, daima geleceği planladıklarını sözlerine eklemeyi de ihmal etmedi.

İnsansız hava araçları üzerine uzmanlaşan hukuk profesörü Ryan Calo, UPS tarafından kullanılacak insansız hava araçlarının ilk etapta insanlar tarafından kontrol edilmesinin muhtemel olduğunu dile getirdi ve bu araçların havaalanından teslim alacakları paketleri şehrin içindeki bir teslimat merkezine bırakabileceğini ifade etti. Şirketlerin insansız hava araçlarını teslimatta kullanmasının önünde halen yönetmeliğe dayanan çeşitli engeller bulunuyor. Amerikan Federal Havacılık Kurumu’nun (FAA) 2015 itibarıyla konuya ilişkin yeni kuralları yayınlaması bekleniyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER