Teknoloji

Birinci nesil YotaPhone piyasaya çıkıyor, ikinci nesil 2014 sonunda bekleniyor

İlk kez bu yılın başlarında CES’te kendini gösteren YotaPhone, önünde 4.3 inç, 720p arkasındaysa yine 4.3 inç, ancak 360 x 640 EPD ekran barındırmasıyla dikkat çekmişti. Genellikle e-kitap okuyucularda gördüğümüz e-ink ekranı arkaya yerleştiren Yota Devices bu sayede kullanıcıların cihazın arkasını çeşitli işler için verimli bir şekilde kullanmasına imkan tanımıştı.

yotaphone-051213

YotaPhone’un birinci nesil versiyonu yıl sonu veya gelecek yılın başı gibi yurt dışında piyasaya çıkmaya başlıyor. Rusya merkezli şirketin telefonu 499 avro gibi bir fiyattan satılıyor. Android 4.2.2 ile çalışan, arkasında 13 megapiksel kamera barındıran cihazı 1.7 GHz çift çekirdekli Snapdragon S4 çalıştırıyor. Bu arada 1800 mAh kapasiteli batarya da gerekli gücü sağlıyor.

Yota Devices bir yandan birinci nesil YotaPhone’un pazarlamasına başlarken bir yandan da ikinci nesil ürün için geliştirme çalışmalarını yürütüyor. Pocket-lint sitesine göre, YotaPhone 2’nin 2014 sonlarında çıkarılması planlanıyor. Site özellikle arkadaki ekranın Amazon Kindle gibi uygulamaları destekleyip desteklemeyeceğini sormuş. Mevcut YotaPhone’un arka ekranı izin verilen uygulamalar dışında başka uygulamayı arka ekranda göstermiyor. Bu da arkadaki ekranın e-kitap okuma gibi işler için kullanılamayacağını gösteriyor. Yota Devices CEO’su Vlad Martynov bunu değerlendireceklerini dile getirmiş.

İlgili >> Pocket-lint (1), (2)

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER