Teknoloji

Google Rick Osterloh liderliğinde yeni bir donanım birimi kuruyor

rick osterlohRick Osterloh, Google’a geri dönüyor. Geçtiğimiz ay Lenovo ile yollarını ayıran eski Motorola başkanı, yeninden Google’a katıldı. Osterloh, yeniden döndüğü eski şirketinde şirketin farklı donanım projelerini birleştirecek birimin yöneticiliğini üstlenecek.

Google adına yapılan açıklamada, Osterloh’un şirkete geri döndüğünü doğrulandı ve deneyimli yöneticinin “kıdemli başkan yardımcısı” unvanını taşıyacağı belirtildi. Şirketin yeni donanım birimini yürütecek olan Osterloh, doğrudan CEO Sundar Pichai’ye bağlı olarak çalışacak.

Google donanım konusunda yıllardır çeşitli çalışmalar gerçekleştirse de, ürünlerini son kullanıcıya ulaştırma konusunda sıkıntı yaşamaktan kurtulamadı. Şirketin donanım alanındaki önemli girişimlerinden biri olan ATAP’ın başındaki isim Regina Dugan’ın Facebook’a transfer olmasıyla birlikte internet devinin bu alandaki organizasyonunda yeniden yapılanmaya gidebileceği iddiaları da gündeme gelmişti.

Bu beklenti sonunda gerçekleşti ve oluşturulan yeni birimin başına Rick Osterloh getirildi. Yeni birimde Osterloh’un sorumluluğunda olacak ürün kategorileri arasında Nexus cihazları, Chromecast, Chromebook ve Pixel C, OnHub kablosuz router bulunuyor. Daha öncesinde Dugan’ın yönettiği ATAP birimi ve Nest CEO’su Tony Fadell’in gözetiminde ilerleyen Google Glass projesi de Osterloh’un kontrolüne bırakılacak. Eski Motorola başkanının Google’a dönüşüyle birlikte yoğun bir mesai içine gireceği rahatlıkla söylenebilir.

Google’ın Motorola’nın sahibi olduğu dönemde önce ürün yöneticisi olarak görev yapan Osterloh, Dennis Woodside’ın Dropbox CEO’su olmak için şirketten ayrılmasıyla birlikte başkanlığa getirilmişti. Motorola’nın Lenovo’ya satılmasının ardından da bu görevi sürdüren deneyimli yönetici, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen geniş ölçekli yeniden organizasyonun ardından Lenovo ile yollarını ayırmıştı.

İLGİLİ HABERLER