Teknoloji

Nvidia Shield’ın fiyatında indirime gitti

Nvidia’nın çok yakında piyasaya çıkacak taşınabilir oyun konsolu Shield’ın yurt dışı satış fiyatında indirime gidildi. Başlangıçta 350 dolarlık fiyat biçilen konsolun fiyatı 300 dolara indirildi. E3’te fanların 350 dolarlık fiyatın çok olduğu şeklinde yakınmaları etkili olmuş ve Nvidia da resmi fiyatı 299 dolara indirmiş.

nvidia-shield-kumanda-150513 (630 x 354)

Nvidia sadece fiyat ayarlaması yapmakla kalmadı, konsolun tetikleyici, tuş ve joystiklerinde de düzenlemelere gitti. Cihazın tasarımı da CES’te tanıtılan orijinal versiyona göre bazı değişikliklerden geçirildi. Sonuç olarak ortaya daha kullanışlı ve güzel görünen bir konsol çıktı. Yapılan bu tasarım ve fiyat düzenlemelerinin talebe ne oranda etki edeceğini de ürünün piyasaya çıkışından kısa bir süre sonra göreceğiz.

Nvidia Shield oyun konsolunun içinde Tegra 4 işlemci bulunuyor. Android işletim sistemiyle çalışan bu oyun konsolunun üzerinde kumanda için çeşitli kontroller de bulunuyor. Google Play Store’dan mobil uygulama ve oyun indirip çalıştırmaya olanak sağlayan Shield aynı zamanda PC’deki oyunları da kablosuz olarak kontrol etmeye yarıyor. Shield ile aynı Wi-Fi şebekesinde çalışan PC’lerde oynanan Steam oyunları Shield ile de oynamak mümkün oluyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER