ManşetlerTeknoloji

Android’in yenilenen bulma ağı devrede: Kayıp cihazlar daha kolay bulunacak

android bul

Android platformu, kullanıcılarının kaybolan cihazlarını bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği yeni bir ağ güncellemesini devreye aldı. Bu yenilik, kalabalık bir kaynak kullanımı ağına dayanarak, cihazların çevrimdışı bile olsa bulunabilmesini sağlıyor. iOS’un zaten sahip olduğu benzer bir özelliğe karşılık gelen bu güncelleme, Android ekosistemine önemli bir katkı sağlayacaktır.

Kullanıcılar, kaybolan telefonlarını, diğer Android cihazlarından gelen sinyallerle belirlenen yaklaşık konum bilgileri sayesinde bulabilecekler. Bu özellik, Google’ın Pixel 8 gibi bazı modellerinde cihaz kapalıyken bile işe yarar hâle getirildi. Yenilikler, sadece telefonlarla sınırlı kalmayıp, mayıs ayı itibarıyla Chipolo ve Pebblebee gibi markalardan gelecek Bluetooth izleyici etiketleriyle de genişletilecek. Bu etiketler cüzdan veya anahtar gibi değerli eşyaların kaybolmasını önlemeye yardımcı olacak.

Android’in yenilenen Bul ağı ile daha fazla güvenlik ve genişletilmiş destek

Bu sistem, yalnızca kayıp eşyaların bulunmasını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda izlenme etiketlerinin kötüye kullanımını önleyecek önemli güvenlik özellikleri de sunuyor. Android ve iOS kullanıcıları, kendilerine ait olmayan bir izleyici etiketinin hareketini takip ederlerse uyarılacaklar. Bu, özellikle izleyici etiketlerinin potansiyel olarak rahatsız edici kullanımlarına karşı bir koruma sağlıyor.

Google, ağın etkinliğini artırmak için JBL ve Sony gibi markalardan kulaklıklar da dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesini entegre ediyor. Kayıp eşyalar ev içindeyse ve bir Nest hub’ınız varsa, eşyanızın Nest cihazına olan yakınlığı hakkında bilgi alabileceksiniz.

Bu yeniliklerle Android, Android 9 veya daha sonraki sürümlerini çalıştıran geniş bir cihaz yelpazesini destekleyerek, kullanıcılarının kayıp eşyalarını bulmalarını kolaylaştırmakta. ABD ve Kanada’da başlayan bu hizmet, yakın zamanda dünya genelindeki Android cihazlarına da genişletilecek. Android ekosistemi, bu gelişmiş Bul ağı ile hem kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor hem de güvenlik ve gizlilik konusundaki taahhütlerini pekiştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER