Teknoloji

Samsung, One UI 6.1’i daha fazla Galaxy telefonuna sunmaya hazırlanıyor

one ui 6.1

Samsung’un One UI 6.1 arayüz güncellemesi, ilk olarak Galaxy S24 serisi ile kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Mart ayının sonlarında 2023 model bazı telefonlara kablosuz bağlantı yoluyla ulaşan bu güncelleme, şimdi de Samsung’un dikkati daha fazla cihaza çevirmesiyle birlikte, özellikle de 2022 amiral gemisi telefonlarına ve geçen yılın orta segmenti Galaxy A54‘üne gelecek gibi görünüyor.

Henüz One UI 6.1 güncellemesini almayan bu telefonlar, yakın bir gelecekte güncellemeyi alabilirler. Samsung’un sunucularında, birkaç eski telefon modeli için test hâlindeki yazılımın bulunduğuna dair haberler var. Yukarıda not ettiğimiz cihaz sahiplerinin, en azından yurt dışındakilerin cihazlarına, nisan ayı sonuna kadar güncellemenin gelebileceği ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

One UI 6.1 güncellemesi ne zaman gelecek ve neler sunacak?

Samsung’un test sunucuları, Galaxy S22 serisi, Z Fold 4 ve Flip 4 katlanabilir telefonları ve Galaxy A54 için herkese açık güncellemenin ne zaman yayınlanacağına dair kesin bilgiler içermiyor. Ancak kaynaklara göre, One UI 6.1 güncellemesi önümüzdeki hafta Asya, Avrupa, Hindistan ve Güney Kore bölgelerinde dağıtıma sunulabilir.

Güncellemenin ne getireceğine gelince; Samsung’un bu telefonlar için Galaxy AI özellikleri geliştirmediği biliniyor. Şirket, Galaxy AI’ı sadece 2023’te çıkmış olan en son model Android telefonlara ve tabletlere dönük olarak getirme çabalarını sürdürdü. Galaxy Z Fold 4, Flip 4 ve S22 serileri için Galaxy AI özelliklerinin ileriki bir tarihte sunulma ihtimali varken, orta segment bir telefon olan Galaxy A54 için bu durum söz konusu değil. Hatta, yeni Galaxy A55 bile yapay zekâ (AI) özelliklerinden mahrum bırakıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER